Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer kameraexpert från Nokia

Ari Partinen som fram till nu lett utvecklingen av kamerorna till Nokias Lumia-telefoner meddelar via Twitter att han lämnar företaget för att börja hos Apple i juni.

När det gäller smarta mobiler spelar kamerorna viktig roll. Apples Iphone 5S fick fin kritik för sin kamera efter lanseringen, men bland de bästa när det kommer till mobilkameror är finska Nokia med sina Lumia-mobiler.

Via Twitter meddelar nu en av Nokias kameraexperter, Ari Partinen, att han kommer att börja ett nytt jobb hos Apple i juni. Hans Linkedin-profil listar att han arbetat med kameror hos Nokia sedan 2007. Partinen listas som en av medförfattarna till en rapport om Nokias Pureview-teknik.

Exakt vad Partinen kommer att göra i Cupertino är inte klart, men hans Linkedin-profil säger att han har "arbetat med mobil bildhantering, med start från produktion av kameramoduler hela vägen till finslipning av bildkvalitet och verifiering". Kameror som nämns är N8 och 808 Pureview. Partinen har också en bakgrund som fotograf.

Nokia Lumia-mobiler med Windows Phone har haft svårt att norpa marknadsandelar, men när det gäller kamerateknik hör de till de absolut bästa. Lumia 920 var en av de första mobilerna som erbjöd bildstabilisering och Lumia 1020 har en sensor med 41 megapixel, som med hjälp av översampling [eng: oversampling] ofta anses återge bäst bildkvalitet inom mobiltelefoner.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.