Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RÄTTEGÅNG APPLE VS SAMSUNG

Parterna slutpläderar inför juryn

Patenttvisten mellan Apple och Samsung avslutades under tisdagen med att båda parterna lade fram sina slutpläderingar. Nu ska juryn ta ställning innan domen faller.

Rättegången mellan Apple och Samsung har nu pågått i en månad, och under tisdagen lade båda parter fram sina slutpläderingar inför domstolen, rapporterar Ars Technica.

Apple tog golvet först. Advokat Harold McElhinny inledde med att tala om Steve Jobs och det arv han lämnat efter sig. Han beskrev Iphone som en revolutionerande produkt, och sade att Samsung ändrade alla sina telefoner efter att Iphone släppts, för att i funktion efter funktion efterlikna Apple.
– Nu är det dags för rättvisa , sade han.

Apple hade kallat flera mjukvaruingenjörer som vittnen, medan Samsung inte kallat några av sina chefer från Korea.

McElhinny sade också att Google stöttat Samsung genom hela fallet genom att bidra med vittnen och täcka kostnader. Rättsfallet gäller Android-systemet som är utvecklat av Google, men han underströk återigen för juryn att den åtalade i detta fallet är Samsung, och inte Google.

Samsung: "Apple kommer att dansa"

Samsungs advokat John Quinn fick avsluta rättegången med sitt anförande. Han sade att det inte skett någon kopiering i det här fallet, men att Apple måste få juryn att tro det för att rättfärdiga sitt krav på 2,2 miljarder dollar, motsvarande 14,5 miljarder kronor. Quinn uppmanade juryn att granska de fem patenten igen, och inte utgå från vad de amerikanska patentmyndigheterna bestämt.

John Quinn bemötte också storleken på Apples skadeståndskrav, vilket skulle motsvara 40 dollar per telefon som Samsung sålt, eller 263 kronor.
– Apple kommer att dansa på Cupertinos gator om ni ger dem ens 100 miljoner , sade Quinn.

Quinn menade att Apples verkliga mål med rättegången var att begränsa konkurrensen, och hänvisade bland annat till ett e-postmeddelande från 2010 där Steve Jobs skriver om ett "heligt krig" mot Google.

Samsung stämmer också å sin sida Apple på sex miljoner dollar (runt 39 miljoner kronor) för två stycken patentintrång. Apples advokat Bill Lee bemötte kort detta genom att säga att Samsungs motstämning bara gick ut på att övertyga juryn om att patent inte är värda särskilt mycket.

Efter slutpläderingarna drog sig juryn tillbaka för överläggning.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.