Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Framtida Apple-enheter kan få inbyggd termometer

Framtida IOS-enheter inklusive en handledsburen enhet kan få sensorer för att mäta temperatur, fuktighet och tryck enligt två patentansökningar från Apple.

Det amerikanska patent- och registreringsverket har publicerat två nya patent där Apple beskriver miljösensorer som mäter fuktighet, tryck och temperatur inbäddade i enheter som Iphone, Ipad och enheter burna runt handleden, rapporterar Apple Insider. Apple ryktas lansera just en handledsburen enhet till slutet av året, populärt kallad för #Iwatch.

Det första patentet avhandlar en komponent som innehåller sensorer som mäter temperatur, tryck, fuktighet och ljud. Den monteras i en enhet, men lämnar delvis öppet för att låta ljud och luft komma åt sensorerna.

Apple föreslår i sin patentansökan att en mikrofon eller högtalare läggs till så att komponenten kan installeras i befintlig ljudport så att inga flera portar behöver läggas till i chassit.

Insamlad data kan hanteras av enhetens processor och visas på skärmen för användaren.

Knapp som mäter temperatur

Det andra patentet beskriver en separat typ av sensor som byggs in i en knapp av värmeledande metall. Det kan exempelvis vara volymknapparna på en Iphone, men patentet nämner andra typer av rörliga delar också.

Alla material som kommer i kontakt med knappen kan sedan mätas, inklusive luft eller användarens finger. Data kan användas för att meddela enheten när det är för varmt eller kallt eller visa användarens kroppstemperatur på skärmen.

Patenten lämnades in under 2012 och Henry Yang tillsammans med Matthew Last nämns som uppfinnare för knappen med inbyggd termometer. De båda har sällskap av Romain Teil för det första patentet.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.