Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rättegång Apple vs Samsung

Samsung på offensiven

Rättegången mellan Apple och Samsung fortsätter, och nu är det Samsungs tur att lägga fram bevis för de två patentintrång man stämmer Apple för.

Efter några veckor i försvarsställning går nu Samsung över på offensiven när den pågående rättegången mot Apple går in i nästa fas. Enligt Samsung har Apple gjort sig skyldiga till #patentintrång genom videosamtal i Facetime och funktionen för bildgallerier som finns i IOS, rapporterar The Verge.

Patent från Hitachi

Det ena av patenten täcker teknik för digital video, och överföring av detta över mobila nätverk. Enligt Samsung gör Apple intrång på patentet varje gång en användare startar ett videosamtal med Facetime över mobilnät.

Apple svarade att tekniken var gammal, och kom från en tid av videobandspelare som VCR och Betamax, något som Dan Schonfeld, professor på universitetet i Illinois som vittnade för Samsungs räkning tyckte var en orättvis jämförelse:

"Videobandspelare kom i mitten av 70-talet, och tekniken i detta patent är från 90-talet. Det var en intressant tid för digital video, 20 år efter VCR och Betamax, närmare CD och DVD."

Facetime kom först 2010 med lanseringen av Iphone 4, och började inte fungera över mobila nätverk förrän 2012 i och med IOS 6.

Det andra patentet har att göra med hur foton och videor sorteras i album, och visar användaren skillnaden mellan de två medietyperna när de placeras bredvid varandra. Tekniken uppfanns ursprungligen av Hitachi 1997, och patentet köptes av Samsung 2011. Enligt Samsung begår Apple patentintrång genom kamerarullen, där IOS-enheter sparar bilder och videor.

45 miljoner i Skadestånd

Samsung kräver Apple på 6,9 miljoner dollar i skadestånd, ungefär 45 miljoner kronor. Större delen av den summan är för Facetime-patentet. För att räkna ut summan har Samsung anlitat professor James Kearl.

Enligt Kearl har han räknat ihop det totala antalet enheter som använder funktionen, och multiplicerat det med 99 cent (cirka 6 kronor) som var priset för Facetime i Mac App Store innan det kom inbyggt i OS X. Summan multiplicerades sedan utifrån en "hypotetisk" förhandling mellan de två företagen.

Apples advokater menade att Samsung köpt upp de två patenten enbart för att kunna använda dem mot Apple i rättegången. Samsung betalade till exempel runt 15,6 miljoner dollar för att köpa videopatentet år 2010, samma år som Facetime släpptes med Iphone 4.

Detta står enligt Apple i skarp kontrast till de fem patent som Apple äger, och som man menar alla utvecklades internt på företaget. Två av dem registrerades samma dag som Apple presenterade den första versionen av Iphone.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.