Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facebook tjänar 34 kronor per användare

Facebook har presenterat sin första kvartalsrapport för året. Företaget gjorde cirka 7 miljarder kronor i vinst, och rapporterar en stor ökning i antalet användare.

Det sociala nätverket Facebook har presenterat siffror för årets första kvartal. Bolaget redovisar inkomster på 2,5 miljarder dollar, motsvarande ungefär 16,4 miljarder kronor. Detta resulterade i en vinst på 1,07 miljarder dollar, eller cirka 7 miljarder kronor.

Detta är en rejäl ökning jämfört med samma period föregående år, när inkomsterna var 1,45 miljarder dollar (cirka 9,5 miljarder kronor) och vinsten 373 miljoner dollar (cirka 2,4 miljarder kronor). Allt som allt innbär detta ökade inkomster med 72 procent, och en tredubbling av vinsten.

Över en miljard mobila användare

Andra intressanta siffror som framkom i rapporten var att Facebook nu mäter 1,28 miljarder aktiva användare varje månad vilket är en ökning med 15 procent. Ser man till de som ansluter via mobila enheter är siffran 1,01 miljarder aktiva användare per månad, en ökning från föregående år med 34 procent.

Enligt siffrorna tjänar Facebook årligen i snitt 5,17 dollar i annonsintäkter per användare i USA och Kanada. Detta motsvarar runt 34 kronor och är en ökning med över 80 procent jämfört med för ett år sedan.

Facebook tillkännagav också att företagets ekonomichef David Ebersman kommer att avgå efter fem år på posten. Han kommer att ersättas i juni av David Wehner, som tidigare arbetat som ekonomichef på spelföretaget Zynga.

På Facebook har Wehner varit chef över företagsfinanser- och affärsplanering. Ebersman kommer att stanna kvar fram till september för att underlätta övergången.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.