Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ingenjörer går samman – stämmer Adobe, Apple, Google och Intel

Nästa månad ska en grupptalan tas upp till rättegång där tiotusentals ingenjörer vill få ut uteblivna löneförhöjningar på grund av hemliga avtal mellan Adobe, Apple, Google och Intel.

Teknikjättarna i Silicon Valley har i hemlighet gjort upp avtal om att inte rekrytera personal från varandra för att hålla nere lönerna. Det här ska ha påbörjats 2005 då Apples dåvarande vd Steve Jobs kontaktade Googles Eric Schimdt. Liknade avtal uppdagades för fyra år sedan i olika konstellationer mellan Adobe, Apple, Google, Intel, Intuit och Pixar och det amerikanska justitiedepartementet krävde att de här överenskommelserna skulle upphöra.

I januari förra året rapporterade 99mac att fem personer lämnat in en stämning där de ansåg sig ha förhindrats från att byta jobb och domaren Lucy Koh skulle avgöra om det fanns skäl till att låta fler personer ansluta sig till stämningen i en så kallad grupptalan. Nu rapporteras att hela 64 613 mjukvaruingenjörer anslutit sig till stämningen mot Adobe, Apple, Google och Intel.

Denna grupptalan ska upp i rätten nästa månad, men The New York Times rapporterar att fallet antagligen kommer att nå en uppgörelse innan dess då företagen troligtvis vill undvika att e-post och andra bevis blir publika.

Målsägarna vill ha tre miljarder dollar för att täcka uteblivna lönförhöjningar. Om företagen tar det här till rättegång riskerar de att bli tvingade att betala tre gånger så mycket enligt federala konkurrenslagar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.