Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google villiga att betala Samsungs skadestånd

Vittnesmål i den pågående rättegången visar att Google erbjudit sig att hjälpa Samsung med försvaret kring vissa patent, och att betala en del av skadeståndet om bolaget skulle förlora.

Rättegången mellan Samsung och Apple fortsatte under tisdagen med ett vittnesmål från en av Googles advokater James Maccoun. Enligt honom kan Google vara bundet av ett avtal med Samsung att täcka en del av skadeståndet om Apple skulle vinna, rapporterar Recode.

Sökjätten Google har utvecklat operativsystemet Android, som används i Samsungs telefoner och surfplattor. Enligt vissa kritiker är Google det egentliga målet i rättegången, något som dock har förnekats av Apple.

Även om det är Google som har inkluderat flera av funktionerna som avhandlas i rättegången i sitt operativsystem kan Apple enligt amerikansk lag stämma tillverkaren av slutprodukten, vilket alltså är Samsung. Apple har också hävdat att en stor del av koden till de angivna funktionerna är modifierad av Samsung.

Vittnesmålet från Maccoun visar att Google spelar en betydligt mer aktiv roll i rättegången än vad som tidigare varit känt. Samsung har under framläggningen av sitt försvar kallat flera Google-anställda som vittnen, bland annat Hiroshi Lockheimer som varit ledande under utvecklingen av Android.

Tidigare överenskommelse

Googles roll i försvaret härleds till ett avtal mellan Samsung och Google, kallat för "Mobile Application Distribution Agreement". Enligt det avtalet lovar Samsung att distribuera vissa av Googles appar i sina Android-enheter, som till exempel Gmail.

Under korsförhör med Maccoun hänvisades också till brevväxling mellan Samsung och Google som ska ha skett via e-post mellan maj och december 2012. Dessa brev ska ha visat att Google varit villiga att hjälpa Samsung med försvaret under en eventuell patenträttegång. Varken Google eller Samsung fördjupade sig dock i detaljer om hur Googles hjälp skulle se ut.

Apple kräver 14 miljarder kronor i skadestånd från Samsung för patentintrång och förlorade inkomster. Samsungs försvar går ut på att man för det första inte gjort sig skyldig till patentintrång, och för det andra att skadeståndet borde vara mycket lägre än vad Apple kräver om man ändå skulle finnas skyldiga.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.