Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RÄTTEGÅNG APPLE VS SAMSUNG

Samsung värderar Apples patent till 253 miljoner kronor

Samsungs skadeståndsexpert har värderat Apples skadestånd till 253 miljoner kronor, betydligt mindre än de 14 miljarder Apple kräver.

Under den pågående rättegången mellan Apple och Samsung har 99mac rapporterat om hur Apples skadeståndsexpert Chris Vellturo argumenterat för att Samsung är skyldiga Cupertino-företaget 2,19 miljarder dollar, motsvarande 14 miljarder svenska kronor.

Samsung har nu kallat sin egen skadeståndsexpert Judith Chevalier som ger en annan bild av vad de fem patent rättegången gäller skulle vara värda. Chevalier har räknat ut att en rimlig kompensation för användandet av de fem patenten är 38,4 miljoner dollar, eller 253 miljoner kronor. Detta rapporterar Apple Insider.

Chevaliers siffra är beräknad på antalet enheter Samsung har sålt mellan augusti 2011 och slutet på 2013, och utgår från en kompensation på 35 cent per enhet – drygt två kronor. Summan Apple kräver motsvarar 40 dollar per enhet eller närmare 264 kronor.

Att summan skiljer sig så pass mycket åt beror till största delen på att Judith Chevalier avfärdar att Apple skulle ha förlorat egen försäljning på grund av Samsung, så kompensationen består endast av royalty för användandet av patenten.

Förnekar patentintrång

Värt att notera är att Samsung också förnekar att patentintrång gjorts överhuvudtaget. Chevaliers uträknade skadestånd är bara för den händelse att juryn finner Samsung skyldiga till patentintrång.

Efter Chevaliers vittnesmål har Samsung låtit sitt försvar vila. Rättegången går nu över till att kalla vittnen för Samsungs motstämning av Apple gällande två stycken patent.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.