Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Thunderbolt blir snabbare med ny version

Läckta specifikationer på Intels nya version av Thunderbolt visar att anslutningen kan få dubbelt så snabb överföringshastighet som idag.

Apple började använda Intels anslutning Thunderbolt år 2011 vilket tillät överföringshastigeter på upp till tio gigabit per sekund åt vardera hållet med sina två kanaler. 2013 släppte Apple sin Macbook Pro med Retinaskärm som hade en ny version av protokollet. Thunderbolt 2 kunde använda båda kanalerna åt ett håll samtidigt, så hastigheten blev 20 gigabit per sekund.

Nu är tredje generationen av Thunderbolt på gång, med kodnamnet "Alpine Ridge". Enligt specifikationer som publicerats på den kinesiska sidan VR-Zone ska Thunderbolt 3.0 kunna klara överföringshastigheter på 40 gigabit per sekund, alltså en fördubbling av dagens hastighet. Enligt Macrumors ska Thunderbolt 3.0 kräva en ny anslutning som också ska göra det möjligt att skicka upp till 100 watt ström genom kabeln, mer än nog för att driva och ladda upp en bärbar dator.

Uppgifterna är inte bekräftade av Intel, och det är inte känt när eller om Apple kommer att börja använda den nya tekniken.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
234 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.