Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple firar Earth Day med gröna loggor

Med anledning av Earth Day har Apple uppdaterat många av sina butiksloggor med grön färg. En ny avdelning på företagets webbplats bjuder på en förhandstitt av nya Campus 2.

Sedan 1970 firas varje år Earth Day den 22 april för att uppmärksamma kampen för en hållbar global miljö. Apple har inför dagen lanserat en ny avdelning på sin webbplats som uppmärksammar företagets engagemang i miljöfrågor. Bland annat har en kort video producerats i Apples sedvanliga stil, med ingen mindre än Tim Cook som berättarröst.

Miljösidan tar upp Apples arbete med att motverka klimatförändringar genom att förlita sig på grön energi, samt hur man strävar efter att minska farliga gifter i sina produkter och spara på begränsade resurser som aluminium genom bland annat återvinning.

Målet är förnyelsebar energi

Apple meddelar på sidan också om sitt arbete inför framtiden. Apples miljöchef Lisa Jackson skriver att företaget minskat sin energiförbrukning med 57 procent sedan 2008. Från och med 2013 drivs också alla Apples datacenter med 100 procent förnyelsebar energi, och inkluderar man kontorsbyggnader är siffran 94 procent.

Kanske mest intressant är också en liten förhandstitt på Apples nya högkvarter Campus 2, som ska bli helt klimatneutralt. Även här finns en video som gjordes i samband med att företaget presenterade det nya högkvarteret. I videon hörs bland annat en röstinspelning av Steve Jobs, och arkitekten Norman Foster prata om den nya byggnaden.

Gröna äpplen

Med anledning av Earth Day rapporterar Macrumors att Apple har bytt ut sin normala logotyp mot ett grönt äpple i vissa av företagets större butiker. En bild från Instagram-användaren znnina visar exempelvis en av butikerna i Shanghai.

Under dagen väntas också många Apple-anställda bära speciella gröna tröjor, rapporterar 9to5mac. En intern tillställning i Apples högkvarter i Cupertino ska också hållas idag för att uppmärksamma Earth Day.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.