Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 16

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Alpine Electronics arbetar på fristående stereo med Carplay

Apple lanserade nyligen #Carplay, ett gränssnitt för att koppla ihop IOS-enheter med instrumentpanelen i bilar. Flera bilmärken kommer lansera nya modeller med Carplay inbyggt, bland andra Volvo, Ferrari och BMW.

Alpine Electronics uppges arbeta på en fristående stereo med Carplay för montering i befintliga bilar, rapporterar Nikkei. Deras enhet ansluts via kabel till en Iphone 5 eller senare och kan visa kartor, ringa samtal och kontrollera musik via den inbyggda skärmen. Den lanseras i USA och Europa till hösten med en prislapp på mellan 500 och 700 dollar, motsvarande 3 300 och 4 600 kronor.

Pioneer berättar i ett pressmeddelande att de till sommaren kommer att uppdatera sina fem NEX-system som kan byggas in i bilar med stöd för Carplay via firmware-uppdateringar.

Itunes Radio dyker upp i Ecuador

Utan något officiellt tillkännagivande från Apple har Itunes Radio dykt upp för Itunes-användare i Ecuador, rapporterar Apple Insider. Tjänsten är fullt anpassad med lokalt språk, men fungerar för tillfället bara för Itunes på Mac, inte Apple TV eller IOS.

Itunes Radio dök på ett liknande sätt upp en tid innan officiell lansering i både Australien, Kanada och Storbritannien. Tjänsten tros därför vara på väg till den latinamerikanska marknaden.

Nytt från App Store

Glenfiddich jagar whiskykunniga med frågesportsapp

Appen Whiskey Quiz innehåller över 600 frågor om whisky och vill "en gång för alla visa vem som är mest whiskykunnig." Frågorna handlar om allt från tillverkningsprocessen, regioner och smaker till historia och betydande släkter. Spelare kan testa sina kunskaper på egen hand eller utmana andra och tävla om en plats på topplistan. Det går också att skicka in egna frågor och svar för att utöka antalet frågor.

– Sedan jag började arbeta i whiskybranschen för över 30 år sedan har whiskyintresset hos gemene man växt. Vi frågade oss varför det inte finns en app där man kan utmana andra i whiskykunskap och gjorde slag i saken. Nu kan alla jag möter på destilleriet och på mina resor utmana mig i whiskykunskap, säger Ian Miller, global märkesambassadör för Glenfiddich.

Namn
Whisky Quiz
Plattform
IOS
Utvecklare
William Grant & Sons Ltd
Version
1.2
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

SVT släpper loss Barnkanalen på App Store

Sveriges Television har släppt en app för Barnkanalen, där SVT:s utbud för barn finns samlat. Appen är utformad för att vara enkel att använda även för yngre användare, och innehåller bara barnprogram. Appen finns nu tillgänlig för Iphone och Ipad, och även i versioner för Android och Windows Phone.

Namn
SVT Barnkanalen
Plattform
IOS
Utvecklare
Sveriges Television AB
Version
1.0.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 5.1.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska

Amazon Cloud Drive Photos

Strax efter att Dropbox lanserat sin bildtjänst Carousel släpper Amazon en uppdatering till sin app Cloud Drive Photos. Appen fungerar på ett liknande sätt och erbjuder 5GB gratis lagringsutrymme i Amazons moln.

Namn
Amazon Cloud Drive Photos
Plattform
IOS
Utvecklare
AMZN Mobile LLC
Version
3.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

99mac:s läsarundersökningar

Läser du tecknade serier?

I samband med att Amazon gick ut med nyheten att de köper Comixology frågade redaktionen om ni läser serier.

Rapporterar du problem med kartor?

Apple testar en notisfunktion i Kartor så att användare som rapporterar fel med de inbyggda kartorna i IOS kan få en notis när problemet har rättats till. Redaktionen undrade om ni har rapporterat in några problem.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.