Gratistjänsten Joors slutar erbjuda mobilt bredband

Joors meddelar sina kunder via mejl att de kommer att avsluta alla abonnemang den 9 juni i år. Det går inte längre att driva den reklamfinansierade mobila bredbandstjänsten vidare.

Den mobila bredbandstjänsten Joors lanserades 2012 som den första reklamfinansierade bredbandsleverantören, men meddelar nu sina kunder via mejl att tjänsten kommer att stängas ned. Alla befintliga abonnemang avslutas den 9 juni 2014.

"Vår affärsidé var utmanande, vi har satsat väldigt mycket tid och pengar på Joors, men nu har vi inte längre möjlighet att fortsätta vår verksamhet som en svensk operatör. Vi tvingas därför avsluta alla abonnemang den 9 juni 2014. Vi är väldigt ledsna över att behöva göra detta och beklagar verkligen att tjänsten måste stängas ner."

Det fanns planer på att lansera nya funktioner som exempelvis stöd för 4G/LTE, men nu blir det inte så. Den liknande tjänsten Fogg Mobile meddelade i mitten av februari i år att de också lägger ned sina befintliga surfabonnemang, men att de kommer att konverteras till Hewlett-Packards HP Datapass under slutet av året.