Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung: "Att slå Apple har högsta prioritet"

Apple kräver 14 miljarder kronor i skadestånd av Samsung för patentintrång i USA. Nu har en skadeståndsexpert under förhandlingarna förklarat vad beloppet baseras på.

Apple fortsatte under tisdagen att lägga fram sitt fall i rättegången mot Samsung. Inför juryn talade skadeståndsexperten Chris Vellturo för Apples räkning om varför Samsung krävs på 2,19 miljarder dollar, motsvarande 14 miljarder kronor.

Som 99mac tidigare rapporterat gäller stämningen fem stycken patent som Apple menar att Samsung gjort intrång på mellan augusti 2011 och slutet av 2013. Stämningen gäller specifikt nio stycken modeller av Samsungs smarta telefoner.

Kritisk period av tillväxt

Chris Vellturo hävdade i rätten att skadeståndet motsvarar en kombination av förlorade inkomster för Apple under den tiden samt uteblivna ersättningar som Samsung är skyldiga för att ha använt patenten, rapporterar Recode. Enligt Vellturo ska patentintrången ha skett under en kritisk period av kraftig tillväxt för telefonmarknaden:

"Det är en stor marknad, och Samsung har sålt mycket på den marknaden. [..] Detta har haft en avsevärd effekt för Apple, och skadeståndet är därför också avsevärt."

Kärnan i Vellturos resonemang är att en konsuments första smarta telefon har stor betydelse för dennes val av framtida telefoner och surfplattor. Under den aktuella perioden var det väldigt många som köpte sin första smarta telefon, och en avgörande faktor är hur enkel telefonen är att använda. Samsung låg efter i det avseendet, och kopierade Apple för att bli mer konkurrenskraftig, menar Vellturos.

"Att slå Apple har högsta prioritet"

Vellturos hänvisade också till tidigare framlagda dokument som visar på Samsungs strategi. I ett dokument från ett möte 2011 står det att företagets högsta mål är att slå Apple, och att alla beslut måste tas i denna kontext.

Samsungs försvar går ut på att man inte gjort intrång på några patent, och att dessa patent heller inte borde ha godkänts till att börja med. Slutligen, även om Samsungs anses skyldiga till patentintrång så är skadeståndet Apple kräver alldeles för stort.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.