Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonnet presenterar chassi för nya Mac Pro

Sonnet presenterar en ny serverlösning för Apples nya Mac Pro som ger extra expansioner för bland annat PCIe-kort och låter datorn rackmonteras.

Just nu pågår teknikmässan NAB Show i Las Vegas. Mässan ordnas av den amerikanska intresseorganisationen National Association of Broadcasters, och fokus ligger på medieproduktion och innehåll.

Deltar på årets mässa gör bland andra Sonnet, som tillverkar serverlösningar och andra tillbehör för Mac. I sin monter presenterar Sonnet den nya produkten Xmac Pro Server, ett chassi som går att rackmontera som rymmer en ny #Mac Pro inuti.

Xmac Pro Server erbjuder plats för tre stycken PCIe-kort som ansluts till Mac Pro via Thunderbolt, och även två stycken utrymmen för 5,25-tums tillbehör. Dessutom finns det portar för USB 3.0, Thunderbolt 2 och Ethernet.

Detta är alltså något för den professionella användaren som vill utöka expansionsmöjligheterna till sin nya Mac Pro. Tycker man om utseendet på Apples svarta cylinder känns det dock kanske inte särskilt lockande att gömma undan den inuti en grå låda.

Xmac Pro Server börjar skeppas i juni, men något priset är inte satt än.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.