Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skattjakten efter Adobe-program avgjord

Tillsammans med Adobe anordnade 99mac en skattjakt runt om bland artiklar och forumtrådar. I prispotten fanns bland annat licenser av Adobe Lightroom 5 och nu är det dags att presentera vinnarna.

I mitten av mars startade 99mac och Adobe en skattjakt runt om på 99mac.se. Bland artiklar och foruminlägg gömdes koder och uppdraget var enkelt – flest koder vid tävlingens slut vinner.

Prispotten
1:a - 2:a pris: Adobe Lightroom 5
3:e pris: Adobe Premiere Elements 12
4:e pris: Adobe Photoshop Elements 12

Det finns totalt 19 koder utplacerade runt om på sajten och vinnaren hittade 12 stycken. 99mac och Adobe säger grattis till Heathline som får en licens av Lightroom 5.

"Nu efter ett par timmar och 100-tals trådar, artiklar, recensioner m.m genomgådda så känner jag självklart efter allt slit att jag förtjänar högsta pallplats så att jag kan börja visa upp mina verk!"

Det var väldigt jämnt mellan resten av de tävlande där flera hittat 11 koder. Juryn fick ta till deras inskickade motiveringar för att avgöra.

Andrapriset går till Zitram som köpte en systemkamera i somras och har problem med att sortera alla nya bilder på ett smidigt sätt. 99mac hoppas att en licens av Lightroom 5 kommer att hjälpa till!

Tredjepristagaren kallar sig för Bamdad här på 99mac och vinner en licens av Adobe Premiere Elements 12. Fjärdepriset Photoshop Elements 12 går till Gojlos som säger sig ha många bilder att redigera och fick till ett rim i motiveringen: "Bilderna får kläm med Lightroom 5" .

Grattis önskar redaktionen och Adobe!

Vinnarna kontaktas också via forumets interna system för meddelande (PM). De har två veckor på sig att svara, annars utses någon ny. Juryns beslut kan inte överklagas.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.