Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Simcity får efterfrågat offline-läge

Efter hård kritik sedan lanseringen får nu äntligen Simcity ett enspelarläge som möjliggör att köra spelet helt utan internetuppkoppling.

Simcity är ett av världens mest kända och populära spelserier. 99mac har tidigare skrivit om den efterlängtade senaste delen – kort och gott kallat #Simcity. Det kom 2013 och fick ett blandat mottagande av både press och publik.

Spelet krävde ständig uppkoppling mot nätet och under flera månader försvårades spelandet av omfattande server-problem hos tillverkaren Electronic Arts och deras distributionstjänst Origin. Långa laddningstider, krascher och förlust av sparade spel skylldes alla på kravet att spela mot en server.

Ett läge att köra Simcity utan att vara uppkopplad mot internet efterfrågades, men avfärdades av Electronic Arts som tekniskt omöjligt på grund av hur spelet var konstruerat. Detta motbevisades dock av spelsajten Rock, Paper, Shotgun som visade att Simcity med ganska små ändringar i koden kunde gå att köra i ett så kallat offline-läge.

Expansioner och uppdateringar

Efter förseningar kom i augusti 2013 Simcity i en version för Mac, ursprungligen planerad att släppas samtidigt med pc-versionen. 14 november kom den första större expansionen, "Framtidens Städer", som gav tillgång till avancerad teknologi som fusionsreaktorer och kilometerhöga bostadskomplex.

Samtidigt har Electronic Arts släppt flera uppdateringar för att åtgärda de största problemen med spelet. Nu har den tionde uppdateringen kommit, och med den är det äntligen möjligt att spela Simcity i ett enspelarläge, utan att vara uppkopplad mot internet.

Fortfarande utspelas Simcity i en region, där flera städer kan byggas med olika inriktningar så som industrier, eller akademiska institutioner. Spelet finns att köpa via Origin, och kostar 449 kronor för ett paket med både orginalspelet och expansionen "Framtidens Städer".

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.