Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Busa med katten på distans med Petcube

Petcube har gått till final i en tävling som kommer att avgöras nästa vecka på mässan Macworld. Kuben har stöd för Wifi, inbyggd kamera, mikrofon, högtalare och laserpekare – allt för att leka med husdjur på distans.

Nästa vecka drar årets version av mässan Macworld igång i San Francisco, USA. Under flera år deltog Apple själva på mässan, men företaget hoppade av efter 2009. Även utan Apple som allting kretsar kring fortsätter det att vara en samlingspunkt för användare, utvecklare, tillverkare och media.

Nytt för i år är tävlingen "6 About to Break" som går ut på att hitta nästa stora grej inom Apple-relaterad teknik. Det är SF New Tech och Macworld som står bakom evenemanget. Sex finalister har nu utsetts och kommer att kämpa mot varandra under finalen den 27 mars.

En av finalisterna är Petcube, en fyrkantig kub som likt namnet antyder fungerar som husdjursvakt. Inuti chassit av aluminium och glas finns en videokamera med vidvinkellins och en laserpekare tillsammans med mikrofon och högtalare. Användare kan se och prata med sina husdjur via en app för mobilen och styra laserpekaren för att aktivera exempelvis katten även från arbetet.

Det går att öppna upp enheten publikt på nätet så att andra kan kika in och leka lite med husdjuren via appen. Det kanske inte lockar privatpersoner, men företaget berättar att några enheter kommer att hamna på djurhem så att potentiella nya ägare kan kika in och leka med djuren som finns för adoption.

Företaget samlade snabbt pengarna till sin produkt via sajten Kickstarter och de första enheterna ska börja levereras i maj i år. Det går att förhandsbeställa en egen Petcube via deras webbplats.

Finalister i "6 About to Break"

  • Apppresser: API för att göra appar från Wordpress-baserade sajter.

  • Everypost: Gör inlägg på flera sociala medier samtidigt anpassade för varje kanal.

  • Glyph: Enhet med "glasögon" och hörlurar i ett för att spela upp video.

  • Motionportrait: App som gör ett porträttfoto till en 3D-avatar som kan prata.

  • Petcube: Kub för att se, prata med och leka med husdjur över nätet.

  • Rekognition: Molnbaserat API för att bygga in stöd för att känna igen ansikten, objekt och omgivningar i appar och applikationer.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.