Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook kallar ny bok om Apple "nonsens"

Den nya boken om Apple, "Haunted Empire", har inte fallit Tim Cook i smaken. I ett uttalande menar han att den helt misslyckas med att fånga företaget eller Steve Jobs.

Nu har boken "Haunted Empire - Apple after Steve Jobs" kommit ut i amerikanska boklådor. Den har fått stor uppmärksamhet på förhand tack vare ämnet, och att den är skriven av journalisten Yukari Iwatani Kane, som tidigare arbetat för Wall Street Journal och rapporterat från teknikbranschen i över 15 år.

Boken bygger på över 200 intervjuer, och är en kritisk granskning av Apple efter att företagets grundare och vd Steve Jobs dog år 2011. I boken undersöker Kane också Tim Cooks ledarskap och Apples förhållande med aktiemarknaden, konkurrenter, media och sina kunder.

Föga förvånande har inte Apples vd Tim Cook något positivt att säga om boken. I ett uttalande jämför han den med andra som skrivits om företaget och kallar dem "nonsens". Han säger vidare:

"Den misslyckas med att fånga Apple, Steve eller någon annan inom företaget. Apple har över 85 000 anställda, som kommer till jobbet varje dag och gör sitt bästa för att skapa världens bästa produkter, och för att göra ett intryck i världen och lämna den bättre än de fann den. Detta har varit hjärtat i Apple från dag ett, och kommer att fortsätta vara det i årtionden. Jag är väldigt säker på vår framtid. Vi har alltid haft många som tvivlat på oss i vår historia. Det gör oss bara starkare."

Yukari Iwatani Kane har svarat på Cooks uttalande och menar att hon "måste ha träffat en öm punkt" och säger sig vara villig att prata med Cook eller någon annan på Apple när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.