Microsoft släpper Onenote för Mac

Nu finns populära Microsoft Onenote att ladda ned från Mac App Store gratis. Med stöd för flera plattformar ger sig Microsoft in i matchen mot Evernote.

För mindre än en vecka sedan rapporterade 99mac om att Microsoft skulle lansera sin väldigt populära anteckningsapplikation #Onenote också för OS X. Mac-användare behövde inte vänta länge, idag lanseras Onenote gratis i Mac App Store.

Programmet påminner mycket om sin motsvarighet för pc. Anteckningsböcker kan synkroniseras mellan olika plattformar och användare kan dela anteckningsböcker med exempelvis familj eller kollegor och se redigeringar i realtid. Microsoft lovar att anteckningar kommer att behålla samma utseende oavsett plattform. Onenote-användare har sedan i december förra året tillgång till sina anteckningar också på IOS-enheter.

Tidigare tillhörde programmet Microsoft Office-paketet, men är numera en fristående tjänst för anteckningar som vill konkurrera med kanske än mer populära #Evernote.

För att använda Onenote behövs en Mac med OS X Mavericks och ett gratis Microsoft-konto. Programmet är gratis "under en begränsad tid" även om informationen i Mac App Store inte ger någon indikation på när erbjudandet kommer att upphöra eller vad programmet kommer att kosta senare.

Namn
Microsoft OneNote
Plattform
OS X
Utvecklare
Microsoft Corporation
Version
15.0.1
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.9 eller senare
Språk
Svenska, engelska med flera