Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 8

Nya rön om kommande Healthbook

9to5mac rapporterar om åtskilliga nya funktioner i Apples beryktade storsatsning på hälsa. Navet i detta blir enligt uppgift den nya appen Healthbook.

Mark Gurman på 9to5mac har samlat flera av sina källor och uppgifter kring Apples kommande satsning på produkter inriktade på hälsa. Enligt honom kommer den nya appen #Healthbook i IOS 8 att fungera som ett nav och samla data om användarens hälsa från olika källor.

Gurman säger sig ha haft kontakt med personer som arbetar direkt med utvecklingen av Healthbook, och presenterar även bilder som uppges vara "återskapade från skärmdumpar". Slutsatsen blir att hälsa och välfärd verkar bli mer än bara en ny funktion i operativsystemet. Istället kan det bli ännu en marknad där Apple har möjlighet att gå in och ta en dominerande plats. Satsningen omfattar både IOS och ny hårdvara i form av kommande telefoner och den länge beryktade #Iwatch-produkten.

Av bilderna att döma kommer Healthbook att innehålla många funktioner så som information om blodtryck, puls, näringsinnehåll och blodsocker. Som det tidigare spekulerats kring påminner designen i Healthbook mycket om den befintliga appen Passbook, som samlar digitala biljetter, värdekuponger och medlemskort. De olika kategorierna är presenterade som kort i olika färger, och enligt Gurman går de också att flytta om utifrån behov.

Digitalt sjukvårdskort

Många av funktionerna är logiska konsekvenser av att Apple under det senaste året har anlitat kända experter inom dessa områden. Hit hör till exempel mätning av syrenivå i blodet och blodsocker, funktionalitet för att mäta sömn och för att mäta näringsintag, vikt och rörelse. 99mac har tidigare rapporterat om rekryteringen av sömnexperten Roy Raymann. Även läkaren Michael O´Reilly som specialiserar sig på teknik för att mäta syrenivåer i blodet, och friskvårdsexperten Jay Blahnik har fångats upp av Apple.

En annan del av Healthbook som beskrivs är möjligheten att lägga till ett digitalt sjukvårdskort, med information om namn, personnummer, kontaktperson i händelse av nödfall och medicinsk information som blodtyp och om personen är organdonator. Troligtvis kommer det att få åtkomst till denna information direkt från den låsta skärmen på en Iphone.

En samlingsplats för data

Mark Gurman drar slutsatsen att Healthbook kommer att fungera som en samlingsplats för data från flera olika källor, både från telefonens inbyggda sensorer, från andra utvecklares appar i App Store samt från produkter från tredje part, så som olika typer av armband och hälsoprodukter, och inte minst från en eventuell Iwatch. Precis som Passbook samlar information från andra appar skulle Healthbook kunna göra det. Med Healthbook förinstallerat i hundratals miljoner Iphones världen över skulle detta kunna driva en ännu större marknad för hälsorelaterade tillbehör, vilken kan växa till ett helt eget ekosystem av produkter.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.