Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nyheter vecka 11

Det händer mycket saker på en vecka som vi inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit. Vi visar också resultaten från veckans läsarundersökningar.

Nya och uppdaterade appar

Plugga på inför högskoleprovet

99mac var och besökte utvecklarna Boboshi i Stockholm som gör flera appar där användarna lär sig genom frågor och svar. Nu har de uppdaterat sin app för att plugga på inför högskoleprovet. Nästa provdag är den 5 april.

Namn
iHögskoleprov
Plattform
IOS
Utvecklare
Boboshi Applikationer & Import Handelsbolag
Version
2.0.0
Pris
38,00 kronor
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

Checka in på flyget

Resenärer till och från någon av Swedavias flygplatser kan nu checka in via deras app som finns för Iphone, Ipad och Android. Förutom att checka in kan resenärer hitta information om parkering, taxi, hyrbilar samt vad som är bra att tänka på inför resan, som exempelvis vätskeregler och incheckning av bagage. Deras marknadsdirektör Michael Persson Gripkow säger så här i ett pressmeddelande:

"Att både hitta relevant information om servicen på och kring flygplatsen och kunna checka in på ett och samma ställe gör det ännu smidigare för resenärerna."

Namn
Swedavia Swedish Airports
Plattform
IOS
Utvecklare
Swedavia AB
Version
2.2.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska

Få en påminnelse om att ladda

Ibettercharge är en gratis app för OS X som säger till när det är dags att ladda Iphone eller Ipad. Appen ligger i menyraden, och visar en varning i form av en notis när enheten eller enheterna börjar få ont om batteri. Det går att ställa in att den ska varna redan vid 50 procent, eller vid 20, 10 och 5 procents batterikapacitet. Appen pratar med IOS-enheter via lokalt trådlöst nätverk.

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.