Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nyheter vecka 11

Det händer mycket saker på en vecka som vi inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit. Vi visar också resultaten från veckans läsarundersökningar.

Korta nyheter

IOS 7.1 når 6 procent i Nordamerika på ett dygn

Analytikerfirman Chitika noterar att IOS 7.1 installerades på 5,9 procent av IOS-enheterna i Nordamerika under de första 24 timmarna efter lanseringen. Två dygn efter lanseringen var siffran uppe i 12 procent. Företagets data samlas in från "tiotals miljoner användare i USA och Kanada".

Siffror från Apples utvecklarportal för IOS visar att 83 procent av enheterna som besökte App Store under en veckas tid med slut den 9 mars i år kör IOS 7. 14 procent kör IOS 6 och 3 procent någon tidigare version. IOS 7-användarna har ökat med en procent sedan 7.1 släpptes enligt diagrammen på portalen. De nya användarna kommer från IOS 6.

Com Hem laddar för snabbare bredband

Bredbandsleverantören Com Hem inleder en satsning för att kunna erbjuda gigabithastighet till kunder anslutna med fiber, enligt ett pressmeddelande.

I augusti förra året lanserade företaget bredband på upp till 500 megabit per sekund som då gjordes tillgängligt för omkring en miljon kunder. Utbyggnaden har fortsatt sedan dess och nu kan cirka 1,4 miljoner hushåll få tillgång till den snabbare uppkopplingshastigheten.

– 1 000 Mbps bredband kommer inte att bli en massprodukt den närmaste tiden, men vi ser en efterfrågan på tjänsten från intresserade kunder. Det är dessutom viktigt att vi fortsätter att utveckla vår infrastruktur till att klara av de riktigt snabba hastigheterna som kan vara standard om några år , säger Marie Johansson, chef för produktledning bredband och telefoni på Com Hem.

Det nya abonnemanget med gigabit kostar 449 kronor i månaden under de första tre månaderna och därefter är månadsavgiften 899 kronor.

Rovio gör ett annorlunda spel med Angry Birds Epic

Finska spelutvecklarna Rovio visar med videoklippet nedan upp en trailer för sitt kommande spel Angry Birds Epic.

Rykten gör gällande att det blir ett omgångsbaserat rollspel med medeltidstema. Spelare kommer att kunna tillverka vapen och magiska brygder.

Det nya spelet kommer att smyglanseras för IOS med start i Australien, Kanada och Nya Zeeland. Senare i år kommer det lanseras globalt och för Android och Windows Phone också.

Veckans frågor från 99mac

Star Trek Online släpptes äntligen för Mac och redaktionen ställde den uppenbara frågan till medlemmarna:

Vissa användare rapporterade sämre batteritid efter uppdateringen av sin Iphone till IOS 7.1. Vi frågade medlemmarna vad deras erfarenhet var:

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.