Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Office för Mac uppdateras i år

Enligt en marknadschef på Microsoft är en ny version av Office för Mac under utveckling. Företaget planerar att släppa programsviten redan i år.

Microsoft har inte uppdaterat Office-paketet för Mac på snart fyra år. Enligt Apple Insider kommer detta nu snart att ske, då mjukvarujätten förbereder en ny version för lansering under 2014.

Uppgifterna kommer från Thorsten Hübschen, Microsofts ansvarige för Office i Tyskland. Under datormässan Cebit i Hanover denna vecka avslöjade Hübschen att en ny version av de populära kontorsprogrammen kommer snart.

Microsoft hade tidigare en särskilt avdelning som ansvarade för Mac-versionen av Office, men den lades ned strax efter att den senaste versionen, Offie 2011, lanserades. De senste åren har Microsoft fokuserat på versioner som är kompatibla mellan olika plattformar och synkroniserar via molnet. #Office 365, som tjänsten kallas, består dock i grunden av den vanliga Mac-klienten med molntjänsterna tillagda.

Det är inte känt vilka funktioner en ny version av Office skulle innehålla, eller vad en uppgradering kommer att kosta. Tidigare versioner av Office-paketet har kostat från 999 kronor och uppåt. Apple har med #Iwork för Mac erbjudit ett billigare alternativ för 149 kronor per app. Förra året gick man ännu längre och släppte Iwork gratis i samband med köp av en Mac.

Tidigare rykten gör också gällande att Microsoft förbereder en version av Office för Ipad.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.