Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tips och tricks för Apple TV

Apple TV innehåller flera gömda funktioner som kan förbättra upplevelsen i vardagsrummet. 99mac bjuder här på några tips som gör att filmkvällen blir trevligare.

Det råder motstridiga uppgifter om huruvida vi snart kommer få se en ny #Apple TV eller inte. Nyligen uppdaterades mjukvaran till version 6.1, vilket gav en välkommen möjlighet att gömma undan kanaler. Men det finns sedan tidigare även andra små tricks som kan göra den befintliga modellen lite roligare i väntan på ny hårdvara.

Bra appar och gömda inställningar

  • För en helt ny Apple TV kan den inledande konfigurationen vara bökig. Det blir enklare genom att ställa in den från Iphone eller Ipad. Skriv bara in Apple-ID i IOS-enheten och inställningar för nätverk och dess lösenord, språk och region förs automatiskt över till Apple TV.

  • Konvertera material för att spelas upp på Apple TV antingen genom appen Handbrake, som är gratis, eller Iflicks som kostar 189 kronor. Iflicks hämtar automatiskt metadata som titel, genre och omslagsbild.

  • Apple TV accepterar också allt material som kan strömmas via Airplay. Det gör att till exempel innehåll i appar som SVT Play eller Plex på en IOS-enhet kan skickas trådlöst till vardagsrummets tv via Apple TV.

  • Ladda också hem Apples gratisapp Remote till IOS för att lättare kunna navigera i menyerna och inte minst skriva in lösenord och i sökfält.

Behärska fjärrkontrollen

Den medföljande Apple-designade fjärrkontrollen må vara minimalistisk med sina få knappar, men det finns flera snabba genvägar att lära sig.

  • När en navigerat långt ner i menyerna kan det vara skönt att kunna hoppa direkt tillbaka till hemskärmen. Detta går att göra genom att hålla nere Meny-knappen.

  • När det är dags att släcka lampan är det smidigt att vagga Apple TV till sömns genom att hålla nere Play/Paus-knappen i fem sekunder.

  • Precis som med all mjukvara uppstår det ibland problem. För att snabbt starta om Apple TV, håll nere Meny-knappen och Ner i sex sekunder.

  • Det går att byta plats på kanalerna i Apple TV genom att hålla nere mitten-knappen tills kanalen börjar vibrera. Sedan kan den flyttas till önskad plats och placeras genom att trycka på mitten-knappen igen. Detta fungerar dock inte med kanalerna på den översta raden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.