Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper fler företag under Tim Cook

Techcrunch har jämfört uppköp gjorda av olika teknikjättar de senaste 15 åren. I ett interaktivt diagram visar man vilka bolag som köpts av Apple, Amazon, Google, Yahoo och Facebook.

Efter Facebooks uppmärksammade köp av Whatsapp har nu Techcrunch jämfört olika teknikföretags uppköp. Detta har sammanställts i ett översiktligt diagram som visar bolag köpta av jättarna Apple, Amazon, Google, Yahoo och Facebook de senaste 15 åren.

I diagrammet kan bland annat utläsas att Apples största uppköp var förvärvet av SSD-tillverkaren Anobit för 390 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor. Detta kan jämföras med Googles köp av Motorola för 12,5 miljarder dollar (cirka 81 miljarder kronor) och givetvis Facebooks köp av Whatsapp nyligen för rekordsumman 19 miljarder dollar (cirka 123 miljarder kronor).

Vidare konstaterar Techcrunch att trenden går mot att förvärva företag inom mobilbranschen, sociala nätverk och hårdvara. Detta kan jämföras med för några år sedan då företag inom media, sökmotorer och annonsering var populära att köpa upp.

Apple har sedan Tim Cooks tog över som vd köpt företag i en högre takt än tidigare. Steve Jobs såg köp av andra företag som något av ett misslyckande för egen innovation, men Tim Cooks har uttalat sig positivt om det. I en intervju med Wall Street Journal tidigare i år sa Cook att man inte var främmande för att köpa även stora företag om det var en klok investering och låg i Apples intresse.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.