Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kaspersky: Android värst utsatt för mobilvirus

Angrepp mot mobila enheter blir vanligare och den största måltavlan är operativsystemet Android och olika betaltjänster, meddelar säkerhetsföretaget Kaspersky.

När säkerhetsföretaget Kaspersky sammanställer upptäckterna av mobilvirus från förra året syns en explosionsartad ökning av mängden skadliga program där de flesta går ut på att stjäla pengar från användarna.

Under 2013 upptäcktes närmare 100 000 nya skadliga program för mobila enheter, vilket är mer än dubbelt så många som det föregående årets rapporterade 40 059 skadliga program. Kaspersky summerar det totala antalet programvaror till 143 211.

Mest utsatta är banktjänster. I början av förra året fanns 64 kända mobila trojaner mot banker. Mot slutet av året hade antalet ökat till dryga 1 300. Flera av trojanerna kan stjäla pengar direkt från användarnas konton. Majoriteten av attackerna riktas mot Ryssland och de forna Sovjetstaterna, men det kan komma att ändras. Kaspersky säger att man redan känner till Perkele, en Android-trojan som attackerar kunder runt om i Europa.

Android-enheter utsätts för 98,1 procent av attackerna vilket enligt Kaspersky beror på sårbarheter i operativsystemet i kombination med Androids dominerande ställning på marknaden.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.