Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

unpacked 5

Samsung lanserar Galaxy S5

Galaxy S4 ersätts i april av Galaxy S5, en förfinad och förbättrad version av sin föregångare tänkt att ta upp kampen med Apples Iphone 5S.

I början av månaden bjöd Samsung in media till kvällens evenemang Unpacked 5 i Barcelona, Spanien. Dagens datum är också den första officiella dagen av mobilmässan #Mobile World Congress.

Världens största mobiltelefontillverkare #Samsung ryktades på förhand introducera sin nya toppmodell för världen, #Galaxy S5. Inför evenemanget läckte det ut specifikationer och bilder som sades föreställa förpackningen och telefonen.

Mycket riktigt handlade evenemanget om Galaxy S4:s uppföljare, men förvånande nog har Samsung inte tagit i från tårna med den här uppdateringen och tryckt in allt av det senaste, istället liknar det mer vad Apple brukar göra med varannan modell av Iphone. Samsung bjuder på ett bättre, men snarast förfinat koncept av S4.

Den 11 april är Samsung redo att börja leverera sin nya toppmodell till 150 länder som får specifikationer enligt tabellen nedan tillsammans med de smarta klockorna som smyglanserades redan före evenemanget Gear 2, Gear 2 Neo. Samsung visade också för första gången upp fitnessarmbandet Gear Fit som blir tillgängligt samma dag.

Specifikationer

Iphone 5S

Galaxy S5

OS

IOS 7

Android 4.4 Kitkat

Skärm

4-tum Retina
1136 x 620 pixel

5,1” Super AMOLED
1920 x 1080

Processor

A7 + M7 (64-bit)

Qualcomm Snapdragon 800, 2,5 GHz

Primärminne

1 GB

2 GB

Kapacitet

16, 32, 64 GB

16, 32 GB
Mikro-SD

Anslutning

Bluetooth 4.0
Wifi (802.11n, 2,4 GHz + 5 GHz)

Bluetooth 4.0
Wifi (802.11ac)
NFC
IR-sändare

Kamera

8 megapixel, 720p (bakre kameran)
1,2 megapixel (främre kameran)

16 megapixel, 1080p (bakre kameran)
2,1 megapixel (främre kameran)

Mått

124 x 59 x 7,6 mm

142 x 72,5 x 8.1 mm

Vikt

112 gram

145 gram

Batteri

1 560 mAh

2 800 mAh

Bland nyheterna med Galaxy S5 märks en fingeravtrycksläsare som påminner om Apples Touch-ID och en hjärtfrekvensmätare. Telefonen får operativsystemet Android 4,4 Kitkat med Samsung egna gränssnitt Touchwiz ovanpå.

Fingeravtrycksläsaren finns under hemknappen och användaren behöver dra fingret längs knappen för att avtrycket ska läsas av. Samsung berättar att de tillsammans med Paypal kommer att möjliggöra köp via mobilen och deras fingeravtrycksläsare, men några utförligare detaljer saknas än.

Pulsmästaren finns på baksidan av telefonen och läser av puls genom att fingret hålls mot sensorn en kort stund. Baksidan av S5 liknar första generationens Google Nexus 7 och är perforerad. Den är dock av plast trots ryktena som pratade om en modell av metall. Batteriet går att byta ut och är på 2 800 mAh, något kraftigare än föregångaren S4. Samsung talar om batteritid på upp till tio timmar surf på webben. S5 blir också damm- och vattenresistent enligt standarden IP67.

Videoklipp inför evenemanget

Inför evenemanget la Samsung upp följande videoklipp på sin Youtube-kanal. Där gick det också att se kvällens presskonferens direkt, och det går också att se det i efterhand.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.