Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intels Broadwell-processor kan försena nya bärbara Macar

Lanseringen av Intels nya Broadwell-processorer försenas nu ytterligare, vilket kan innebära förseningar för Apples nya bärbara datorer.

Sedan 2006 har Apple använt processorer från Intel. Under de senaste åren har fokus legat på att erbjuda lång batteritid i de bärbara datorerna, särskilt när det kommer till MacBook Air. De nuvarande modellerna har en batteritid på upp till 10 timmar, något som till stor del beror på att de drivs av Intels Haswell-processorer.

Broadwell är en ny version av Haswell-arkitekturen som använder en tillverkningsprocess på 14 nanometer istället för tidigare 22. Sajten Sweclockers rapporterade i oktober att Intels produktion drabbats av förseningar. Nu flyttas säljstarten för processorerna fram ytterligare till det fjärde kvartalet 2014. Stora leveranser av Broadwell dröjer ända till början av 2015.

Den strömsnåla U-serien av Broadwell är den som troligtvis kommer att finnas i framtida Macbook Air och 13-tumsversionen av Macbook Pro Retina, vilket kan orsaka en förseningar av nya modeller. Apples uppdateringscykel brukar vara nära förknippad med uppdateringar av Intels processorer.

Den senaste versionen av Macbook Air kom i juni 2013, och datorn har i genomsnitt uppdaterats varje år. Macbook Pro Retina 13-tum uppdateras senast i oktober 2013. Det är alltså troligt att nästa modeller planerats till sommaren 2014 eller tidig höst. Intels produktionsproblem kan nu komma att försena detta. Apple har dock tidigare aktivt arbetat för att få prioritet på de första leveranserna av nya processorer, genom stora ordrar och förskottsbetalning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.