Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Office för Ipad är på gång

Uppgifter från Zdnet gör gällande att Office-paketet nu äntligen är på gång för Ipad, med en möjlig lansering redan första halvan av 2014.

Rykten om att Microsoft utvecklar en version av sitt populära Office-paket för Ipad har cirkulerat nästan så länge som plattan funnits. Paketet har dock än så länge lyst med sin frånvaro. Samtidigt har Apple gjort sina Iwork-appar tillgängliga gratis, med stöd för synkronisering mellan enheter i Icloud.

Microsofts dåvarande vd Steve Ballmer uttalade sig förra året och antydde att en Ipad-version av Office skulle komma att dröja. Först efter att en version anpassad för Windows 8 och Microsofts egna surfplattor Surface gjorts tillgänglig skulle Office för IOS, med kodnamnet Miramar, lanseras.

Kommer första halvan av 2014

Nu rapporterar Mary Jo Foley på sajten Zdnet att Office-paketet för Ipad är på gång, och kan komma inom en snart framtid. Enligt uppgifter ska Steve Ballmer och Microsofts ledning ha godkänt att Office för Ipad lanseras så snart det är färdigt, istället för att först vänta på en Windows 8- och Surface-version. Det är obekräftat om denna nya strategi beror på att Windows 8 inte fått det genomslag företaget hoppats på, samtidigt som Surface-plattorna har sålt dåligt. Det nya beslutet ska ha fattats i slutet av förra året, innan Microsofts nye vd tillkännagavs.

Hur #Office för Ipad ska fungera är inte bekräftat, men rykten säger att den kommer att vara kopplad till Microsofts prenumerationstjänst Office 365. Det skulle innebära att Office kopplas till molnet för lagring och synkronisering mellan olika plattformar, men det ska även gå att spara dokument lokalt i användarens Ipad.

Office för Ipad kan komma att släppas redan under första halvan av 2014, skriver Zdnet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.