Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spel

Threes – charmigt och välgjort pussel

Threes är ett nytt pusselspel som fått välförtjänt uppmärksamhet. Enkel spelidé, men utmanande att spela. Det är fyllt av charm och välgjort rakt igenom.

Det finns redan idag ett oräkneligt antal #spel för IOS och det kommer ständigt nya. De flesta försvinner snabbt i bruset om de inte är från stora och etablerade spelföretag som Rovio, EA Games och så vidare, men då och då kommer det ut spel för IOS som hyllas och lyckas bli riktiga snackisar på nätet, trots att det är spel från små eller rent av enskilda personer.

Tack vare bra spelidéer, välgjort utförande, god design och en omsorg för detaljer får de den uppmärksamhet de förtjänar. Ordpselet Letterpress från Tweetie-skaparen Loren Brichter var ett sådant och Ridiculous Fishing från holländska Vlambeer ett annat.

Threes

Under förra veckan släpptes ett nytt spel som fått liknande mottagande. Det är Threes, ett litet enkelt men charmigt pusselspel för Iphone och Ipad. Bakom spelet står tre personer. Asher Vollmer är utvecklaren, Greg Wohlwend illustratören och Jimmy Hinson har skapat musiken. Wohlwend är förövrigt en av personerna bakom nämnda Ridiculous Fishing.

Threes går ut på att flytta runt brickor med nummer och slå ihop dessa till högre nummer för att ge plats åt nya brickor. Det är hela konceptet och det går snabbt att lära sig spela det. Svårare är det däremot att bli riktigt bra, ju längre det pågår desto svårare blir det att hitta brickor att slå ihop tills spelplanen till slut är fylld.

Utöver en bra spelidé och felfritt utförande finns det många små detaljer som förgyller spelandet. Brickorna har små ansikten som ger spelet liv, speciellt som de ofta ger ifrån sig små ljud och kommentarer. Det hela är väldigt gulligt och charmigt.

Threes kostar just nu 15 kronor i App Store som introduktionspris och innehåller inte köp inuti app. Det är anpassat för både Iphone och Ipad. Spelet fungerar med alla IOS-enheter som kan köra IOS 6 (i videon ovan sägs "IOS 7", men det var en felsägning).

Namn
Threes!
Plattform
IOS
Utvecklare
Sirvo LLC
Version
1.0.2
Pris
15,00 kronor
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.