Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

mejl

Apple uppfinner system för engångsadresser

En patentansökan från Apple visar ett nytt system för att skapa temporära e-postadresser för att slippa att få skräppost till sin vanliga mejladress.

Mejladresser efterfrågas kanske i större utsträckning än postadresser nu för tiden. Den digitala adressen behövs exempelvis för att beställa varor på nätet, använda sociala medier och för att kommunicera med företag och vänner. Den största nackdelen är mängden skräppost eller #spam som landar i inkorgen varje dag för de användare som använder samma mejl nästan över allt. Upp till 90 procent av alla mejl som skickas kan vara spam enligt undersökningar, skriver Apple i en patentansökan.

Försöken att hindra spampost att nå inkorgen har nått varierande grader av framgång. Apples patentansökan visar hur de vill tackla problemet från ett annat håll än ett spamfilter.

#Patentansökan skickades in till det amerikanska patent- och registreringsverket under det tredje kvartalet 2012 och offentliggjordes på deras webbplats idag, rapporterar Patently Apple. Den går igenom ett integrerat system från Apple som låter användaren enkelt skapa en temporär mejladress som kopplas till användarens riktiga mejl utan att det syns utifrån, mejlservern i fråga ser till att all kommunikation kopplad till den temporära adressen inte avslöjar användarens permanenta adress som på så vis skyddas från skräppost.

Det finns redan möjligheter att skapa temporära mejladresser, men det kan lätt bli ohanterligt att underhålla. Diagrammet ovan tyder på att funktionen kan byggas in i exempelvis Safari likt Icloud Keychain som föreslår säkra lösenord åt användaren och sedan lagrar dem i molnet får åtkomst från alla användarens enheter.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.