Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bill Gates svarar på frågor hos Reddit

Microsofts grundare och numera tekniske rådgivare Bill Gates ställde upp och svarade på frågor hos Reddit under tisdagen i en så kallad AMA.

Då och då ställer kända personer upp och svarar på frågor från medlemmarna på sajten Reddit i vad som brukar kallas för en AMA (Ask Me Anything). Under tisdagen ställde Microsofts grundare Bill Gates upp och ville slå hål på myter tillsammans med medlemmarna. Han är extra aktuell just nu då Microsoft nyligen meddelat att grundaren kommer att ta en mer aktiv roll inom företaget framöver.

Inför den utsatta tidpunkten på tisdagskvällen svensk tid postade Bill Gates ett videoklipp där han börjar med att slå hål på några myter om sig själv. Den allra största myten tycker han är att han skulle vara världens största filantrop.

"Jag offrar ingenting, jag lever inte under tuffa förhållanden, jag avstår inte från mat eller semestrar eller ett besök till biografen. I grund och botten avstår jag inte från någonting som jag vill. Men det finns personer som är ute i fältet och gör mer. De är de verkliga "största filantroperna"."

Sedan Bill Gates klev ner från vd-posten på Microsoft har han arbetat med att bedriva välgörenhet tillsammans med sin fru Melinda Gates. De driver en välgörenhetsorganisation som bland annat donerat pengar till hjälp för barn som lider av Hiv eller aids och sponsrat Världshälsoorganisationens, WHO, arbete med att utrota polioviruset genom att vaccinera barn i exempelvis Indien och Pakistan.

Man med humor

Tråden på Reddit innehåller förutom frågor och svar om paret Gates välgörenhetsarbete roliga frågor som vem som skulle spela Bill Gates i en film motsvarande filmen Jobs. En medlem föreslår Samuel L Jackson varpå Gates svarar att hans fru nog skulle vilja se den versionen. Dessutom går det att läsa i tråden att av en världens mest förmögna män föredrar att diska själv och att han gör det varje kväll.

Några av frågorna handlar förstås om Gates nya roll på Microsoft. Företaget meddelade nyligen att de utsett Satya Nadella som ny vd och att Bill Gates slutar som styrelseordförande och framöver kommer att spendera en tredjedel av sin tid mer aktivt på företaget som teknisk rådgivare. Till Reddit-medlemmarna beskriver han sin nya roll så här:

"Jag ser till att vi väljer ambitiösa scenarier och att vi har en stark infrastruktur för att uppfylla dem. Jag uppmuntrar till gott arbete (förhoppningsvis)."

Gates tycker att hur molntjänster och nya enheter hjälper människor att kommunicera och samarbeta på nya sätt är ett spännande område och blev mycket glad när Satya Nadella bad honom att ta en mer aktiv roll på Microsoft för att se till att företaget är ambitiösa när det kommer till innovationer.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.