Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hitta gömd internetradio i Itunes 11

Traditionell internetradio är inte lika hett som det var för ett decennium sedan men för fansen finns det fortfarande kvar i Itunes 11, det är bara gömt från början.

När #Itunes lanserades för 13 år sedan var möjligheten att lyssna på radio över internet en av huvudfunktionerna vid sidan av att spela upp mp3 och rippa cd-skivor. Från början använde sig Apple av tjänsten Kerbango som tillhandahöll ett antal radiostationer från olika delar av världen som sände program och musik i olika genrer. Kerbango lades ner senare samma år och därför introducerade Apple sin egen tjänst för internetradio i och med Itunes 2.0.

Sedan dess har mycket hänt. Poddradio har etablerat sig på allvar för den som vill producera enskilda avsnitt. Apple har också lanserat Itunes Radio som sätter ihop en musikkanal utifrån användarens önskemål och vanor. Itunes Radio har inte kommit till Sverige ännu men mycket talar för att det kommer att dyka nu någon gång under första halvåret i år.

Internetradion däremot har levt en tynande tillvaro i Itunes och speciellt på senare år har det återkommande spekulerats i att Apple skulle bort funktionen helt. Från och med Itunes 11 som släpptes hösten 2012 kan det verka som att internetradion är helt borta, men så är inte fallet.

Visa internetradio i Itunes 11

I Itunes 11 är fliken för internetradio gömd som förval men det är enkelt att visa den. Öppna Inställningar… i programmenyn och kryssa för Internetradio under Visa: så kommer den fram.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.