Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple TV kan få inbyggd router

Nätbutiken Apple Store lyfter nu fram Apple TV på en prominent plats från sin tidigare mer undangömda tillvaro. Samtidigt kommer nya rykten om att nästa generation kan få en inbyggd router likt Airport Express.

Det händer mycket kring #Apple TV just nu. Ryktena om nästa generation, som hängt i luften ända sedan i höstas, har intensifierats på sista tiden. Vid flera tillfällen har enheten fått nya kanaler, som i december då Apple lade till bland andra Bloomberg. Ett helt nytt tillskott är Red Bull TV som precis dykt upp.

Red Bull TV finns nu i en Apple TV nära dig.

Köpet under förra året av Primesense omgavs av spekulationer kring ny typ av styrning för Apple TV eftersom Primesense tidigare utvecklade rörelsestyrningen Kinect till Xbox.

Medan ryktena om Kinect-teknik i Apple TV är av det mer spekulativa slaget kom det mer handfasta rykten så sent som förra veckan. Då skrev sajten 9to5mac att Apple testar en ny generation av Apple TV som ska släppas under första halvan av 2014 och bland annat ha ett nytt IOS-baserat operativsystem som kan innehålla en App Store och Game Center. Från annat håll kom även rykten om stöd för handkontroller via Bluetooth.

Apple TV lyfts fram i Apple Store

Apple TV numera likvärdig med Mac, Ipad, Iphone och Ipod.

Apple har länge talat om Apple TV som ett "hobbyprojekt" och produkten har sålts i skymundan av de större och viktigare Apple-produkterna som Ipad och Iphone.

Efter kvartalsrapporten i måndags kväll stängdes Apple nätbutik ner, något som ofta leder till intresse och spekulationer även om tidpunkten antydde att det inte var några stora förändringar på gång. När Apple Store kom tillbaka syntes en Alla hjärtans dag-kampanj för Ipad, men det hade även skett en intressant omstrukturering av företagets produkter.

Från att ha varit gömd under tillbehör har Apple lyft fram Apple TV till främsta position på startsidan likvärdig Mac, Ipad, Iphone och Ipod. Under den nya Apple TV-sektionen finns undersidor som listar tillbehör till Apple TV, något som inte heller fanns förut.

Kan få inbyggd router

Airport Express

9to5mac som inte minst under 2013 visade sig ha mycket goda källor och insikt i Apples verksamhet följer upp sina tidigare påståenden om ny Apple TV med att nästa generation även kan få inbyggd router.

Det kan liknas vid att Apple skulle slå ihop Airport Express, företagets lilla bredbandsrouter som också kan användas för att strömma musik, med Apple TV och på så sätt förenkla ytterligare för användarna som därmed inte behöver köpa en separat router för att skapa trådlöst nät.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.