Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Avsnitt #52: Ruttna bitar

Veckans avsnitt av 99mac:s poddradio handlar om större skärmar, ruttna bitar och modernare filsystem samt lite grann om Las Vegas.

Det är lördag och #poddradiovecka. Vad handlar veckans avsnitt om då? Jo, Ida Lindkvist har varit i Las Vegas på semester och berättar lite om hur mycket Apple som ändå smög sig in här och var. Hon kikade bland annat på nya Mac Pro i verkligheten för första gången.

Det går mycket rykten om att kommande modeller av framför allt Iphone, men också Ipad kommer att erbjudas med större skärmar än idag. Oavsett vad man tycker om de där mojängerna som kallas för "phablets" på engelska – eftersom de är ett mellanting mellan telefon och surfplatta – är de onekligen populära i konkurrenternas utbud.

Kan det vara dags att byta ut filsystemet HFS+ i OS X mot något modernare? Adrian Bengtson funderar och berättar lite om ruttna bitar och om möjliga alternativ. Ett nytt filsystem är något många användare skulle behöva utan att de nödvändigtvis vet om det.

Till nästa gång, ha det gott!

Avsnitt: Ruttna bitar

Längd 43:22, filstorlek 25,74 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Läs mer

För den som vill veta mer om ruttna bitar, filsystem och anledningarna till att det kan vara dags att byta finns en utförlig och läsvärd artikel hos Ars Technica.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.