Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple expanderar sin skolsatning med Ibooks och Itunes U

Utbildning fortsätter att vara ett viktigt område för Apple som berättar att skolböcker i Ibooks och kurshanteraren till Itunes U nu släpps till fler länder i Asien, Latinamerika och Europa.

I januari förra året introducerade Apple Ibooks 2 vid ett evenemang i New York, USA. Ibooks fick stöd för interaktiva böcker och samtidigt släpptes Ibooks Author som låter vem som helst skapa interaktiva läroböcker. I ett nytt pressmeddelande berättar Apple att man nu expanderar till fler länder.

Skolböcker via Ibooks finns nu i totalt 51 länder, där bland annat Sverige ingår. Böckerna kan innehålla exempelvis interaktiva animeringar, 3D-diagram, bildgallerier och videoklipp. Ipad-användare kan läsa böckerna i helskärmsläge. Apple skriver att det finns nära 25 000 böcker i kategorin för läroböcker så här långt. I USA täcker Ibooks hela läroplanen för gymnasiet och i Storbritannien täcks GCSE-läroplanen (General Certificate of Secondary Education).

Apples chef för internetmjukvara och internettjänster, Eddy Cue, säger att ännu fler lärare nu kan anpassa utbildningen på nya sätt.

"Tack vare det otroliga innehållsutbudet och verktygen för Ipad kan lärare anpassa undervisningen på helt nya sätt. Det ska bli spännande att se lärare i ännu fler länder skapa nytt lektionsmaterial med interaktiva böcker, appar och mediespäckat innehåll."

Förutom Ibooks finns också Itunes U där utbildare kan publicera kurser. Studenter kan komma åt materialet via en gratis IOS-app. Apple meddelar att kurshanteraren för Itunes U nu finns i 70 länder, bland annat Ryssland, Thailand och Malaysia. Kurshanteraren gör det snabbt och enkelt att dela kunskaper och resurser med studenter. Det går att lägga till egna dokument i kursmaterialet eller innehåll från internet, böcker från Ibooks, titlar från befintliga Itunes U-samlingar eller appar från App Store.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.