Snabbtest

Scribe skickar text från Mac till Iphone utan nät

Med Scribe går det enkelt att skicka text från Mac till Iphone eller Ipad, utan vare sig internet eller wifi-nät. 99mac testar.

Om det då och då uppstår behov av att kunna skicka telefonnummer, webbadresser eller annan text från #Mac till #Iphone kan det vara värt att kolla in en ny lösning vid namn Scribe från företaget Hippo som gör uppgiften busenkel. Markera texten på datorn, tryck ett kortkommando och vips dyker den upp i telefonen.

Scribe består av ett program för Mac och en app för Iphone. Det är bara att markera texten och trycka på kommando-skift-X så dyker texten omedelbart upp på telefonen. Det hela fungerar dessutom utan vare sig wifi eller över nätet. Istället använder sig Scribe av Bluetooth för att skapa en direkt länk mellan datorn och telefonen.

Tack vare att Apple sedan flera år tillbaka har byggt in stöd för den strömsnåla standarden Bluetooth 4.0 i sina produkter kan Scribe ligga ständigt anslutet och alltid redo utan att nämnvärt påverka batteritiden.

Scribe för OS X kostar 22 kronor i Mac App Store medan appen som fungerar med både Iphone och Ipad är gratis i App Store. Se faktaruta längst ner för fullständiga uppgifter om vilka enheter som stöds.

Snabbtest

99mac har testat att använda Scribe mellan en ny MacBook Pro 13 med Retina och en Iphone 5 och det fungerade klockrent. Installationen är enkel, starta programmet i Macen och appen i telefonen och dra en slider för att länka produkterna. Sen är det bara att trycka kommando-skift-X på Macen närhelst en text ska skickas till telefonen. Länken mellan datorn och telefonen fanns kvar även om datorn till exempel varit i vila.

Texten dyker upp som en notis på låsskärmen på telefonen och när den öppnas kan användaren välja lite olika åtgärder som att kopiera den eller skicka med ett meddelande. Om det är en webbadress går den att öppna i Safari och om det är ett nummer går det att ringa med.

Det som skickas hamnar direkt i telefonens urklipp och kan därmed klippas in direkt i den app som för tillfället används, utan att Scribe-appen behöver startas.

Bilder fungerar sämre

  • Det tar lång tid att sända över ens den minsta lilla bild och i vårt test kom den inte ens fram.

Scribe är främst avsett för kortare textsnuttar men kan även överföra små bilder enligt Hippo. Just den biten fungerade dock inget vidare, även en liten bild på 80 x 80 pixlar tog någon minut att sända och kom inte fram som den skulle. Så glöm bort bilder, Scribe är till för text helt enkelt och inte ett verktyg för att enkelt flytta bilder mellan dator och telefonen.

Namn
Scribe - Copy anything from your Mac to your Iphone
Plattform
OS X
Utvecklare
Hippo Foundry Inc.
Version
1.0.0
Pris
22,00 kronor
Krav
OS X 10.9 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Engelska
Namn
Scribe - Copy anything from your Mac to your Iphone
Plattform
IOS
Utvecklare
Hippo Foundry Inc.
Version
1.0.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone 4S, Iphone 5, Iphone 5c, Iphone 5s, Ipad Wi-Fi (tredje generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (tredje generationen), Ipad Wi-Fi (fjärde generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (fjärde generationen), Ipad Mini Wi-Fi, Ipad Mini Wi-Fi + Cellular, Ipad Air, Ipad Air Wi-Fi + Cellular, Ipad Mini with Retina display, Ipad Mini with Retina display Wi-Fi + Cellular och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Kommentarer
3 svar

Samsung har presenterat sin rapport om vad som orsakade Galaxy Note 7 att självantända.

Amanda och Jakob pratar årets kommande mobiltelefoner, bluetooth, mutskandaler och flygande bilar.

Idag blev vi tio miljoner invånare i Sverige, och detta firar 99mac med ett av Hans Roslings kända föredrag om global befolkningstillväxt.

En dödsenkel guide på nätet för de som inte vet vilken sladd de ska köpa.

Den blivande amerikanske presidenten Donald Trump har bytt sin Android-telefon mot en annan enhet, som enligt källor är "säker och krypterad".

Unicode-kommittén ska träffa Apple nästa vecka för att diskutera den rödhårige emoji-symbolens vara eller icke vara.