Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Consumer Electronics Show 2014

Smarta hushållsapparater och minidator

En av trenderna under årets upplaga av CES-mässan i Las Vegas är det allt mer uppkopplade hemmet som blandas på mässgolvet med mer traditionella tekniknyheter som datorer och hårddiskar.

Det har länge talats om "smarta" hushållsapparater, men det ser ut att bli under 2014 som allt från vattenkokare till lampor får egna appar och ska kunna övervakas och styras på håll, från en app förstås. Samtidigt går utvecklingen framåt med mindre datorer och snabbare tillbehör.

Uppkopplat hem med Belkin

Tillbehörstillverkaren Belkin fortsätter att satsa på Wemo, deras lösning för att trådlöst koppla samman apparater, prylar och annat för det smarta hemmet samt givetvis styra allt från telefonen. De har bland annat lanserat smarta LED-lampor som kan styras trådlöst och slås på med automatik, även utanför hemmet.

Belkin har dessutom olika samarbeten med tillverkare av hushållsapparater, till exempel Crock-Pot som gör populära kokare för långsam tillagning, en trend som vuxit även i Sverige på sistone. Med Belkins uppkopplade variant går det att bevaka och styra tillagningen av mat på distans. För den som vill bygga egna lösningar har Belkin tagit fram Wemo Maker Kit som kan styra alla möjliga enheter med likströmsbrytare.

Luftkonditionering byggd för IOS-produkter

Bild: PRNewsFoto/Haier

Kinesiska Haier som gör vitvaror och hushållsprodukter säger sig vara det första företaget i sin bransch som blivit auktoriserade för Apples MFI-program. MFI är samlingsnamnet för de produkter som använder sig av Apples speciella symboler som till exempel ”Made for Iphone”. Den första produkten från Haier är en luftkonditionerare men längre fram kommer även vattenkokare, ugnar och andra produkter för det smarta hemmet att få MFI-märkning.

Nytt liv i kassettbandspelaren

För de som fortfarande kör runt med en gammal kassettbandspelare i bilen finns det nu ett möjlighet att ta del av den nya teknologin med en bluetooth-kassettadapter. Stoppa in Cassette Adapter Bluetooth i spelaren och sänd över musik från telefonen via bluetooth. Fungerar förstås med alla typer av kassettbandspelare, inte bara de i bilar.

Snabb extern lagring från Lacie med Thunderbolt 2 och SSD

Lacie har presenterat Little Big Disk Thunderbolt 2, en extern SSD på hela 1 TB som ansluts via nya snabbare Thunderbolt 2 som finns i de senaste MacBook Pro-modellerna samt nya Mac Pro. Anandtech har hunnit testa den dessutom och den verkar leverera. Priset är ännu okänt men lär inte bli lågt.

Dator stor som ett SD-kort

Intel visade upp Edison, en dator stor som ett SD-minneskort. Den ska enligt företaget vara i Pentium-klass och har både Wi-Fi och Bluetooth inbyggt. Processorn är en dual-core Quark SOC som kör Linux. Tanken med miniatyrdatorn är att den ska kunna byggas in i andra produkter av alla möjliga olika slag. Intel har även gjort en futuristisk video över hur det skulle kunna se ut i framtiden när datorer finns inbyggt i kläder, smycken och vad som helst.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.