Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

12 Days of Gifts: Missnöje med urvalet drabbar utvecklare

Appen Toca House delades ut gratis av Apple via 12 Days of Gifts under söndagen. Flera personer missnöjda med Apples urval har nu gett appen dåligt betyg i amerikanska App Store.

Apple delar traditionsenligt ut gåvor från sina digitala butiker även i år. För att ta del av gåvorna som bara finns tillgängliga under 24 timmar vardera behövs appen 12 Days of Gifts. Så här långt har Apple inkluderat musik, en bok, några appar och en film, men alla är inte nöjda med vad som erbjuds gratis och en del av missnöjet hamnar helt fel.

Gårdagens gåva var barnappen Toca House från svenska utvecklarna Toca Boca. Deras vd Björn Jeffery berättar på Twitter att appen fått flera dåliga omdömen i amerikanska App Store från personer som är missnöjda med urvalet i 12 Days of Gifts snarare än Toca House.

Flera av personerna kritiserar att det är en app för barn och menar att majoriteten av användarna är vuxna, men ger alltså kritiken till Toca Boca istället för Apple. Björn Jeffery skriver på Twitter att betygsystemet borde ändras och skulle gärna kunna svara på kritiken, vilket inte är möjligt som det fungerar nu. En del av kritiken har däremot hamnat rätt, också 12 Days of Gifts har fått flera betyg med bara en stjärna just för att gåvorna inte varit bra nog så här långt.

Gåvorna i 12 Days of Gifts så här långt

Förhandspresent: Lorde med singeln No Better och videon Royals

26 december: Justin Timberlake med singlarna SexyBack, Take Back the Night och två videor, True Blood och TKO (alla live-inspelningar från Itunes Festival)
27 december: Tiny Thief (app)
28 december: Isprinsessan, Camilla Läckberg (bok)
29 december: Toca House (app)
30 december: Ensam Hemma (film)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.