Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Konstnär gör fotorealistiska porträtt med Procreate för Ipad

Brittiska konstnären Kyle Lambert visar i ett videoklipp upp hur han skapar ett otroligt fotorealistiskt porträtt av skådespelaren Morgan Freeman. Allt gjort med hans fingrar och appen Procreate för Ipad.

Apples Ipad erbjuder flera olika appar för konstnärer, illustratörer eller bara glada amatörer som gillar att rita. En som verkligen övat med sin Ipad är den brittiska konstnären Kyle Lambert som producerar otrolig fotorealistiska porträtt gjorda med hans fingrar och appen Procreate.

I videoklippet ovan visar Lambert hur han gjorde ett verklighetstroget porträtt av skådespelaren Morgan Freeman. Det tog konstnären över 200 timmar och 285 000 penseldrag för att åstadkomma det färdiga resultatet. Morgan Freeman är inte den första kändisen som Lambert förevigat med sin #Ipad. Han har också gjort #porträtt av Rihanna, Jude Law och en kattunge. Alla finns med på hans Youtube-kanal.

Tekniksajten Gizmodo har pratat med Kyle Lambert om hur processen går till. Lambert säger att han målat med sin Mac och Ipad i tio år nu och att originalbilden av Morgan Freeman aldrig fanns i Ipaden.

"Processen började med att jag la ut de grundfärgerna och formerna till porträttet och sen minskade jag penselstorleken för att lägga till ansiktsdrag och detaljer.Varje steg i processen gjorde målningen allt mer realistisk.

För att svara på er fråga, under inget steg i processen fanns originalbilden i min Ipad eller i Procreate-appen. Procreate dokumenterar hela processen så även om jag ville importera ett fotolager skulle det ha synts i videoexporten från appen.

Nyckeln till att måla noggranna detaljer på den här tvångsmässiga nivån är att bryta ner porträttet i mycket mindre delar som är mer uppneåliga. När du gör det blir detaljerna lättare att hantera. Dock är en följd av detta att den totala målningen tar mycket längre tid att slutföra."

#Procreate uppdaterades i slutet av november till version 2.0 och en mindre uppdatering kom några dagar senare. Med version 2.0 fick appen ny design anpassad efter IOS 7 och optimerades för Apples 64-bitars A7-processor. Procreate fick också flera GPU-accelererade filter och justeringar.

Namn
Procreate – Sketch, paint, create.
Plattform
IOS
Utvecklare
Savage Interactive Pty Ltd
Version
2.0.1
Pris
45,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Ipad.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.