Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Självporträtt ledde polisen till rånare

Polisen i Winnipeg, Kanada kunde med hjälp av ett självporträtt och en app spåra en stulen Iphone till förövarna. De tre ungdomarna är nu misstänka för två rån i staden.

En 30-årig man blev rånad förra veckan i staden Winnipeg i Kanada. Tre ungdomar kom över hans Iphone och försvann från platsen. Mannen hade en app för att spåra sin telefon installerad och tog kontakt med polisen.

Ungdomarna hade också tagit bilder med mannens telefon som synkroniserats till hans Icloud-konto, bland annat ett självporträtt av en ungdomarna. Polisen kunde knyta samma ungdomar till ett annat rån i staden med hjälp av den insamlade datan från spårningsappen.

Dagen efter de två rånen kunde polisen gripa tre ungdomar som nu står misstänkta för de två överfallen. Poliskonstapel Rob Carver berättar för CBC News att han inte tror ungdomarna förstod att polisen spårade dem redan efter det första rånet.

"Jag är ganska säker på att de inte förstod det baserat på att de tog bilder. En av killarna tog en bild och förstod inte att, om enheten är inställd för att göra det, så synkroniseras bilderna med ägarens konto, som sedan kan ses även på andra enheter."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.