Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Logitech Powershell – ännu en handkontroll för IOS

Ryktena om en handkontroll för IOS från Logitech visar sig stämma, företaget lanserar nu Powershell, en kontroll som passar Iphone och Ipod Touch.

Under gårdagen visades den första handkontrollen för IOS upp i form av MOGA Ace Power. Ryktena om att också Logitech arbetat på en kontroll visar sig nu stämma när företaget lanserar sin Powershell Controller + Battery.

Logitechs variant passar till Iphone 5 eller 5S och den femte generationens Ipod Touch. Kontrollen har analoga knappar vid sidan av skärmen på IOS-enheten vilket lämnar hela skärmen fri för spel, inga delar skyms längre av användarens tummar. I ett pressmeddelande säger Ethisham Rabbani, chef för Logitechs avdelning för spel att det är dags att revolutionera spelupplevelsen på mobila enheter.

"Vi designade den här handkontrollen för att erbjuda en sann konsolupplevelse på en IOS 7-enhet. Spel är så genomgripande på den mobila plattformen – våra undersökningar visar att 87 procent av alla Iphone- och Ipod Touch-ägare spelar spel på sina enheter – att det är hög tid att revolutionera upplevelsen."

När IOS-enheten sitter i handkontrollen har användaren full tillgång till strömknappen, volymkontroller, kamera, högtalare, hörlursuttaget och Lightning-kontakten. Powershell innehåller ett 1 500 mAh-batteri som förlänger speltiden med IOS-enheten. Både batteriet i Powershell och det i IOS-enheten kan laddas samtidigt.

Det är inte vilka spel som helst som har stöd för hårdvaruhandkontroller som den här eller MOGA Ace Power, spelutvecklarna måste bygga in stöd för det. Det finns redan ett par titlar i App Store, bland dem finns Bastion, Fast & Furious 6: The Game, Metalstorm: Aces, Galaxy on Fire 2 HD och Nitro.

Logitech #Powershell Controller + Battery kostar 100 dollar och finns nu att köpa i USA. Den globala lanseringen kommer ske under december månad.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.