Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hitta mina vänner uppdaterad för IOS 7

Appen Hitta mina vänner uppdateras nu för IOS 7. Apple tar med det bort ett av de sista spåren av den verklighetstrogna designen med läder, papper och linne som genomsyrade IOS 6. Nu är det vitt och avskalat som gäller.

Med appen #Hitta min vänner kan användare enligt beskrivningen "enkelt hitta" familjemedlemmar eller se var kompisar tagit vägen inför en träff på stan. Sedan #IOS 7 lanserades har appens tema med läder med synliga stygn och papperskartor verkligen stuckit ut, men nu är det slut med det. Apple uppdaterar appen till samma vita och rena gränssnitt som deras andra appar redan fått.

Appens funktion är samma som tidigare. Det går att se var tillagda IOS-användare (som godkänt kopplingen) är någonstans, antingen permanent eller temporärt. Gränssnittet har fått mer transparens, mer vita ytor och har fått en ny meny.

Att Apple valde att ta in läder, papper och andra texturer i sina mjukvaror har pekats på bland annat deras tidigare chef för IOS, Scott Forstall. Designvalen delade företaget i för och emot. Bland andra chefsdesignern Jony Ive ska ha velat gå en annan väg, vilket IOS 7 som Ive ansvarar för sedan Forstall fick sparken är ett tydligt exempel på. Men Forstall var inte ensam, också Steve Jobs tyckte om designen i de tidigare versionerna av IOS och för den delen OS X. Kalenderns sydda läder sägs vara baserat på en textur från Jobs Gulfstream jet, enligt sajten Fastcodesign.

Med IOS 7 vänder Apple helt blad och lädret är nu borta. Nyligen uppdaterade Apple också Ibooks och Itunes U. Med Hitta mina vänner är nästan alla Apples egna appar uppdaterade för att passa in i det nya mobila operativsystemet. Bland apparna som finns kvar finns exempelvis Keynote Remote.

Namn
Hitta mina vänner
Plattform
IOS
Utvecklare
iTunes S.a.r.l.
Version
3.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.