Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utreds för skattebrott i Italien

En miljard euro, så mycket sägs Apple ha undanhållit den lokala skattemyndigheten i Italien. Enligt nyhetsbyrån Reuters pågår en utredning.

Apple har varit i strålkastarljuset om skatter ett tag nu. I maj fick Apples vd Tim Cook och ekonomichefen Peter Oppenheimer svara på frågor från den amerikanska senaten om hur de skatteplanerar. Apple sägs använda skatteparadis som Irland för att slippa betala så mycket skatt.

Nu pågår en utredning om skattebrott i krisdrabbade Italien. Apple sägs ha undanhållit en miljard euro från den lokala skattemyndigheten, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Skattemyndigheten i Italien blivit mer aggressiva med både nationella och internationella bolag på sistone. Åklagare i Milano säger att Apple inte deklarerat för 206 miljoner euro under 2010 och 853 miljoner euro 2011. Apples italienska bolag ska ha bokfört en del av sina vinster genom Apples irländska bolag och därmed sänkt sin taxerbara inkomst i Italien.

Det hela ska gå till så här: Ett Apple-ägt irländskt bolag har kontrakt med kinesiska företag som tillverkar Ipad och Iphone. Företaget säljer sedan enheterna till ett annat irländskt bolag som säljer dem vidare till dotterbolag i Italien och andra europeiska länder. Den här modellen möjliggör för Apple att se till att merparten av vinsterna stannar på Irland.

Apple säger i ett uttalande att de betalar vad de är skyldiga i skatt och att de inte känner sig oroliga.

"Apple betalar varje dollar och euro som företaget är skyldiga i skatter och vi är kontinuerligt granskade av myndigheter runt om i världen. Den italienska skattemyndigheten har redan granskat Apple Italien under 2007, 2008 och 2009 och konfirmerade att vi följer OECD dokumentation och kraven på transparens. Vi är säkra på att den nuvarande granskningen kommer att komma till samma slutsats."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.