Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smarta klockor

Pebble får stöd för notiser i IOS 7 och bättre appar

Uppdaterad mjukvara för den smarta klockan Pebble gör att notiser i IOS 7 kan visas på skärmen samtidigt som SDK 2.0, en ny version av utvecklarverktyget, gör det möjligt att skapa bättre appar för klockan.

2013 har utnämnts till "de #smarta klockornas år" eftersom det är i år som de på allvar gått från prat till verklighet. Visserligen har armbandsur med avancerade funktioner och någon form av koppling till mobiltelefoner funnits i många år. Det är den nya vågen av produkter som kommit i år som generellt avses med begreppet smarta klockor, inte minst Galaxy Gear från teknikjätten Samsung som lanserades i september. Det har även kommit återkommande rapporter om att Apple jobbar på någon typ av smart klocka som i folkmun kallas för #Iwatch, men ryktena pekar på att det blir först under 2014 vi får se en sådan produkt.

Bland de som var först ut i den nya vågen var Pebble som började som ett uppmärksammat crowdfunding-projekt hos Kickstarter förra året och resulterade i en färdig produkt i början av året som nu har sålt i nästan 200 000 exemplar. I 99mac:s snabbtest av klockan fick undertecknad använda en Pebble en dag och omdömet blir att det var en bra produkt trots begränsningar.

Stöd för notiser i IOS 7

Nu har företaget bakom #Pebble, som heter samma sak som sin produkt, lanserat två mjukvarunyheter som kommer att göra klockan ännu bättre. För det första får den, efter en uppdatering av den fasta programvaran, stöd för notiser i IOS 7. Det innebär att varje notis som dyker upp på skärmen på en Iphone också visas på Pebble-skärmen. Här är en video som visar hur notiserna fungerar:

Nytt utvecklarverktyg ger fler möjligheter

Den andra nyheten är att Pebbles utvecklarverktyg, dess SDK, har kommit i version 2.0. Verktyget används av tredjepartsutvecklare som vill bygga appar för Pebble. Med den nya versioner finns det fyra nya API:er: Javascript, accelerometer, dataloggning och bestående lagring.

Dessa ger apparna i Pebble möjlighet att till exempel visa information direkt från webben (via den anslutna telefonen) med uppgifter som till exempel väder eller platsinformation. Med accelerometern går det att bygga hälso/motionsappar eller bygga in stöd för gester. Loggningen av data och bestående lagring gör att en hälsoapp kan lagra information även när Pebble inte har kontakt med telefonen och att spel kan spara uppnådd poäng med mera.

Pebble säger att detta bara är början och att de jobbar på ännu bättre integrationen med IOS 7. De samarbetar med företag som Icontrol, Foursquare, Gopro och Yelp som håller på att ta fram appar för Pebble.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.