Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtitt

Tapbots släpper ny version av Tweetbot

UPPDATERAD. Twitterklienten Tweetbot är en av de populäraste för IOS. Nu kommer en ny version som bjuder på några nyheter och en helt ny design som anpassats för IOS 7.

Tapbots står bakom en av de mest populära Twitterklienterna för IOS, #Tweetbot. Som många andra appar började den snabbt att se gammal ut när Apples nya mobila operativsystem IOS 7 kom ut. Paul Haddad och Mark Jardine som gör appen har arbetat hårt på en uppdatering som släpptes för några dagar sedan.

Jag fastnade för den förra versionen av Tweetbot väldigt fort då appen använder svepgester för att exempelvis enkelt visa en konversation. På det hela taget kändes den mycket bättre än #Twitters egna officiella app. Tapbots har valt att ta betalt för uppdateringen som släpps som en ny app vid namn Tweetbot 3. Priset ligger på 22 kronor, vilket känns helt rimligt med tanke på att det rör sig om mer än buggfixar.

Några av nyheterna:

  • Helt omgjord för IOS 7

  • Bättre push-notiser

  • Tysta meddelanden från användare utan att avfölja dem med filter

  • Synkronisera tidslinjen mellan enheter

  • Personifiera navigeringen, de två sista flikarna kan ändras

  • Stöd för tjänster som Pocket, Instapaper, Droplr mfl.

  • Spara utkast, lägg till platsinformation, hantera dina listor

Tapbots har satt ihop ett filmklipp om den nya appen:

Snabbtest

Om du redan är bekant med IOS 7 kommer du känna dig som hemma i Tweetbot 3, som fungerar i stort sätt som innan, men med helt nya kläder. Varje litet element bidrar till en ren och snygg helhet som fokuserar på innehållet och inte designen i sig. En redan bra app har blivit bättre.

Längst ned i botten finns fem knappar: tidslinjen, omnämnanden, meddelanden, favoriter och sök. De första tre är statiska, men de två sista kan ändras vilket jag uppskattar mycket. Du ändrar genom att trycka och hålla ned så kommer de valbara alternativen upp. Välj mellan listor med "retweets", favoriter, din profil, filter för att tysta exempelvis en hashtag eller en användare, sök och sist men inte minst listor. Jag har valt att snabbt komma åt mina listor och sök.

Allt är riktigt snyggt och animationer eller saker som att rulla genom tidslinjen flyter på fint. En av de bästa grejerna med appen är konversationsvyn. Hitta konversationer baserade på en tweet genom att svepa till vänster. Där syns också annan information om tweeten, som antal retweets eller favoritmarkeringar.

Appen är anpassad för Iphone, en ny version för Ipad är på gång. För mer nyheter från Tapbots är det en bra idé att följa dem på Twitter.

Namn
Tweetbot 3 for Twitter (Iphone & Ipod Touch)
Plattform
IOS
Utvecklare
Tapbots
Version
3.0
Pris
22,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.