Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

poddradio

Avsnitt #44: "Yeppat datum för Ipad"

99mac:s medarbetare möts i cyberspace och diskuterar lite om vad som hänt sedan sist, men pratar framför allt om allt som ska hända inom kort. Tim Cook verkar hålla vad han lovar – det blir en händelserik höst.

Det är dags för ett nytt avsnitt av 99mac:s #poddradio. Den här veckan möts Ida och Adrian i studion och pratar om åldersnojan som dyker upp när man inte förstår vad ungdomarna säger på bussen. Det blir förstås också massor av prat om Apple.

Vad har hänt sedan sist då? Båda Ida och Adrian har skruvat i sina datorer för att byta lagringsenheter. En morgon ville inte redaktionsdatorn fungera. Ett byte av SSD-enheten räckte för att få liv i den igen. I samma veva kom ett testexemplar av Apples nya Imac-modeller in till testlabbet. Grundmodellen levererar lite bättre resultat än sin föregångare, men inte så mycket mer än så.

Adrian konstaterar att hans bärbara Mac blivit mycket tystare sedan han bytte från en disk som snurrar 7 200 varv per sekund till en lite långsammare som snurrar 5 400 varv per sekund.

Två intressanta saker som dykt upp sedan förra avsnittet kommer med bland samtalsämnena, Facetime-röstsamtal och problemen med #Imessage. Det första kan kanske tänkas irritera våra mobiloperatörer, medan det andra irriterar alla som drabbats.

Det finns några intressanta datum att hålla koll på nu under slutet av oktober. 99mac listar dem lite längre ned. De nya Iphone-modellerna börjar säljas den 25 oktober till exempel. På tal om det har vi hört att guld-telefoner är det senaste, det verkar HTC också tänkt på:

Ha en trevlig helg allesammans!

Datum att hålla koll på:

  • 22 oktober – Apple förväntas hålla presskonferens om bland annat nya Ipad-modeller. Också Mac Pro och OS X Mavericks tros vara med på ett hörn

  • 25 oktober – Apple börjar sälja Iphone 5C och 5S i Sverige

  • 28 oktober – Apple presenterar en ny kvartalsrapport

Läs mer:

Avsnitt: Yeppat datum för Ipad

Längd 43:47, filstorlek 31,85 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.