Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 5C och 5S till Sverige den 25 oktober

UPPDATERAD. Fredagen den 25 oktober börjar Apple sälja Iphone 5C och 5S i Sverige och över trettio andra länder. Den 1 november får ytterligare ett antal länder sin säljstart.

Under Apples Iphone-event i september presenterades ingen tidsplan för försäljningen av de nya Iphone-modellerna, utöver de elva länder som var med från början den 20 september. Sverige har traditionellt sett varit med i andra vågen av lanseringar och nu står det klart att så blir fallet även i år.

Apple har släppt ett pressmeddelande där de presenterar Sverige som ett av ett drygt trettiotal länder där #Iphone 5C och 5S kommer att släppas till försäljning fredagen den 25 oktober.

Svenska priser

Iphone 5C (i blått, grönt, rosa, gult och vitt):
16 GB - 5 295 kronor
32 GB - 6 295 kronor

Iphone 5S (i guld, silver och rymdgrått):
16 GB - 6 295 kronor
32 GB - 7 295 kronor
64 GB - 8 295 kronor

Priserna är rekommenderade priser från Apple. Utöver detta kommer fodral för Iphone 5S i beige, svart, blått, brunt, gult och rött (Product Red) att säljas för 349 kronor och fodral till Iphone 5C i blått, grönt, rosa, gult, svart och vitt för 269 kronor. Telefoner och fodral kommer att finns tillgängliga på Apple Online Store, i Apple Store-butiker och hos utvalda Apple-auktoriserade återförsäljare.

Övriga länder

Övriga länder är Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Franska Västindien, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Macao, Malta, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Slovenien, Sydkorea, Spanien, Schweiz, Taiwan och Thailand.

Bara en vecka senare, fredagen den 1 november, sker nästa lanseringsvåg. Då är det säljstart i Albanien, Armenien, Bahrain, Colombia, El Salvador, Guam, Guatemala, Indien, Makedonien, Malaysia, Mexiko, Moldavien, Montenegro, Saudiarabien, Turkiet och Förenade Arabemiraten. I dagsläget säljs de nya Iphone-modellerna redan i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore och Storbritannien.

Kommentarer
73 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.