Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtest

Leta ljud med B&O Play och Mew

Danska B&O Play by Bang & Olufsen släpper appen Sensory Spaces tillsammans med landsmännen i indierock-bandet Mew. 99mac har testat detta spännande ljudäventyr som finns att hämta kostnadsfritt i App Store.

Ett starkt danskt samarbete
Bang & Olufsen har i detta projekt samarbetat med bandet Mew, prisade designbyrån Hello Monday och marknadsstrategerna på Volume.dk för att bygga en app som ska engagera oss användare i musik och ljud på en ny nivå. I videoklippet nedan förklarar Mew appen så här:

Skattjakten
Appen innehåller så kallade Spaces där användaren ska lokalisera ljud som, ju närmre du kommer dem, visar sig vara delar av bandets nästa singel. Än så länge finns inget officiellt namn på låten men arbetstiteln är Making Friends. Ju fler ljud som hittas och Spaces som avklaras desto tydligare blir låtens arrangemang. Allt förklaras på ett nästintill poetiskt sätt av bandmedlemmarna som dessutom påminner oss om den bonus som ska komma när vi klarat av att hitta alla ljud.

Målet
När den välgjorda skattjakten avslutas har förväntningarna på den efterlängtade bonusen vuxit till sig riktigt ordentligt. Det vi får är två stycken små presenter där den ena är starkt riktad till fansen.

Spoiler – slutet avslöjas

Någon minut av den färdiga låten loopas och det fladdrar ett rep på skärmen. Plötsligt smyger en liten öliknande grupp av exempelvis svampar eller andra växtliknande figurer fram och öppnar upp en vacker behind the scenes-film med bandet. Totalt fem filmer med bandet växer fram och det märks att den här presenten är till fansen.

Den andra bonusen är en interaktiv ljudupplevelse där användaren får möjlighet att styra över de ljud man hittat under skattjakten. Genom att dra repet till olika platser på skärmen förändras ett eller flera av ljuden. Om man experimenterar med den här genomtänkta funktionen får man som användare en bild av hur musiken är uppbyggd. I ett läge försvinner alla gitarrer, i ett annat hörs enbart ambienta ljud och sångarens röst. Låten får helt olika karaktär beroende på vilka komponenter som är framträdande.

Visa mer

Omdöme
I det stora hela är det här en snygg app som använder enheternas gyroskop på ett spännande och intressant sätt. Appen kan vara tilltalande för vem som helst tack vare sin snygga design som gör det hela till litet av en konstupplevelse, men är nog främst uppskattad av bandets fans eller användare med intresse för ljud eller musikproduktion. För att använda den krävs att du har ett par hörlurar.

Namn
Sensory Spaces - By Mew and B&O PLAY
Plattform
IOS
Utvecklare
Bang & Olufsen a/s
Version
1.2.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 4.3 eller senare. Fungerar med Iphone 4 eller senare, Ipad 2 eller senare, Ipad Mini och fjärde generationens Ipod Touch eller senare.
Språk
Engelska
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.