Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte

Kamera likt Iphone 5S i kommande Ipad-modeller

Höstens uppdatering av Ipad och Ipad Mini kan innebära att kameran kommer att byta ut mot en i klass med den i Iphone 5S, något som skulle innebära ett stort lyft då dagens modeller inte har bättre kamera än tredje generationens Ipad.

Nya rykten gör gällande att nästa version av #Ipad och #Ipad Mini kommer att innehålla en förbättrad kamera, likt den i nya Iphone 5S. Båda Ipad-modellerna väntas presenteras i ny version av Apple den här månaden, även om det än så länge inte finns något officiellt från Apple om kommande event.

Rykten baserade på uttalanden från analytiker saknar oftast tillförlitlighet, men Ming-Chi Kuo från KGI Securities har etablerat sig som en källa för trovärdiga rykten efter att vid flertalet tillfället haft rätt. I detta fall har Kuo rapporterat att de tror att Apple kommer att byta ut dagens kamera som har fem megapixlar till en på åtta megapixlar och större bländaröppning för att göra de nya Ipad-modellerna mer konkurrenskraftiga.

Om det stämmer skulle kameran i så fall bli lik den i nya Iphone 5S. Eftersom både den fjärde generationens Ipad och Ipad Mini idag har samma kamera som tredje generations Ipad från 2012 kan det bli ett stort lyft för bildkvalitén, inte minst i sämre ljusförhållanden. Apple skulle också kunna lansera funktioner som slow motion-video och "burst mode" med automatiskt urval av de bästa bilderna, två av nyheterna som kameran i Iphone 5S fått.

Fotografering med Ipad är lite av en vattendelare, å ena sidan kommenterar många att det ser tokigt ut och förstår inte varför någon vill fota med en sådan. Å andra sidan har det blivit allt mer populärt att göra det bland Ipad-användarna och för dessa kan en ordentligt förbättrad kamera vara en attraktiv nyhet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.